Smerte efter skulderpresser

Fysisk træning er en vigtig del af opretholdelsen af ​​dit helbred. Dog kan udførelsen af ​​disse øvelser ukorrekt føre til en skade. En sådan øvelse, skulderpressen hjælper med at styrke dine skuldre, men det kan også forårsage nakkesmerter. For at forhindre dette skal du sørge for at udføre øvelsen korrekt. Hvis du gør ondt i nakken, skal du behandle skaden korrekt hjemme eller kontakte din læge.

Skulderpressen, eller militærpressen, er en øvelse designet til at bygge muskler i dine skuldre. For at udføre en skulder presses korrekt, sidde på en bænk med en bar bag dit hoved. Grip stangen lidt bredere end dine skuldre. Når du har kontrol over linjen, skal du løfte den over hovedet. Sænk derefter baren foran dit ansigt til din halsbånd. Gentag denne proces for den ønskede mængde gentagelser. Du kan også gøre denne øvelse, mens du står, selvom det kan lægge uønsket stress på ryggen. Derudover kan du erstatte håndvægte.

Hvis det udføres ukorrekt, eller hvis du forsøger at løfte for meget vægt, kan du skade din nakke. Mest sandsynligt vil du lide en muskelbelastning. Stammer opstår, når dine muskler er overarbejde, hvilket fører til træthed og til sidst en belastning. Stammer i din nakke kan også forekomme simpelthen ved at holde dine muskler spændt i længere tid. Hvis du spænder eller beskadiger din hals, skal du stoppe de øvelser, der forårsager smerte straks, og ikke vende tilbage, før skaden er helet.

Mindre nakkepine kan normalt behandles med selvforsynende foranstaltninger, herunder hvile, over-the-counter smertestillende medicin, der skifter mellem brug af varm og kold behandling og blid strækning. Hvis dette ikke virker, kan det være nødvendigt med mere aggressiv behandling. Din læge kan give dig en stærkere smertestillende medicin eller en kortikosteroidinjektion. Fysioterapi kan også gå langt i behandling af nakkepine. Ifølge Mayo Clinic kan terapi forbedre smerten ved at genoprette muskelfunktionen, optimere kropsholdning for at forhindre overbelastning af muskler og øge styrken og udholdenheden af ​​dine nakke muskler.

Selvom nakkepine ikke altid kræver lægehjælp, kan det nogle gange være et alvorligt helbredsforhold. Ifølge Mayo Clinic, hvis du oplever nogen af ​​disse symptomer, skal du straks kontakte en læge. Skyd smerte ned i din skulder eller arm, følelsesløshed eller tab af styrke i dine arme og hænder, forandring i blære eller tarmvaner eller manglende evne til at Berør din hage på brystet. For at undgå skade må du ikke løfte mere vægt end din krop kan klare. Start langsomt og gradvist tilføje vægt over tid. Spørg en træner eller professionel at demonstrere den rigtige form for udøvelse af en øvelse, hvis du er usikker.

Skulder presse

Nakkebeskadigelse

Behandling

Overvejelser