Ømme fødder fra cykelsko

Intet dræber momentet i din cykeltræning som ømme fødder. Den ømhed, der forårsages af cykelsko, kan svække på lange rides, og kan forblive smertefuldt længe efter at du er stoppet med at ride. Sårhed kan genereres fra en forkert størrelse sko, blærer fra gnid i forfoden eller hælen eller lukningssystemet. Når du har diagnosticeret kilden for din særlige ømhed, kan du rette den med det rigtige par sokker eller et nyt sæt cykelsko og vende tilbage til din kørsel uden smerte.

Cyklingsklodser er designet til at forbedre din effektivitet under pedalslaget ved at sikre fødderne direkte på cykelpedalerne. Dette betyder, at dine fødder måske trækker på pedalerne fra tid til anden, så en sikker pasform er særlig vigtig for at reducere gnidning fra sidevæg. Sørg for, at du forsøger flere par cyklingskler over og under din normale skostørrelse for at bestemme den bedste pasform i en given sko, og tag de sokker, du har til hensigt at cykle med. Ideelt set vil de bedste cykelsko til dine fødder give dig mulighed for at løsne skoen med stropperne, dine fødder kan svulme lidt under intense rides.

Dine cykelsokker kan rette op for meget ubehag og ømhed ved at give en pude mellem din fod og kluden. Mange cykelsokker er forsynet med en pude vævet ind i forfoden, da den kraft du bruger, mens pedalen er koncentreret lige over klappen. Cykelsokker fremstillet af et syntetisk materiale eller merinould arbejder også med at væske væk sved fra din hud, hvilket forhindrer maceration og reducerer din chance for at udvikle en smertefuld blister.

Lukkeanlægget på din klap er en vigtig overvejelse, når du vælger en sko, der forhindrer ømhed. Da cykelsko skal passe så tæt som muligt for at øge effektiviteten, kan et lukningssystem, der bruger snørebånd eller velcrobånd, nemt justeres for din fods form. Se efter en cykelsko, der har justering nær skoens tå samt forfoden for den mest præcise pasform.

Det ratcheted mekaniske lukningssystem, der findes på de fleste cykelsko, er et godt redskab til at holde ømhed i stykker under en tur. Da låsene på disse lukningssystemer nemt kan justeres, kan avancerede cyklister gøre skoen løsere eller strammere under din tur med lidt øvelse. Dette gør det muligt at justere skoenes tæthed, mens du kører, og holder dig komfortabel på længere rides, hvor dine fødder måske har brug for en pause igen og igen.

Sko størrelse spørgsmål

Sæt en sok i den

Strapped In og Klar til Ride

Ratcheting Up Your Comfort