Normal kropsfedtprocent kvinders svømmere

De fleste kvindelige atleter bærer mellem 8 og 15 procent fedt, men svømmerne har normalt lidt mere – mellem 14 og 24 procent. Mens en legemsfedtprocent under 30 er helt sund for en kvinde, forventes det at konkurrencedygtige atleter er blandt de skæmmeste og slankeste mennesker rundt. Svømning har forskellige krav end landbaseret sport. Kvindelige svømmere, der har lidt ekstra polstring, har faktisk en fordel i konkurrencen.

Leanness er en fordel for kvinder, der deltager i landbaseret sport. Når du vender mod tyngdekraften, vejer fedt kun dig ned og giver ikke nogen styrke eller magt til at fremdrive dig fremad. Derfor har kvindelige løbere en tendens til at have mellem 10 og 15 procent fedt, de ønsker at bære den mindste mængde af vægt, der er muligt. En slankere krop ser også mere defineret og stram ud, så bodybuilders og fitnesskonkurrenter stræber også efter tilsvarende lave niveauer. Når en sport udføres i vandet, giver fedt mere opdrift end muskelmasse. Dette gør det muligt for svømmere, der har en højere procentdel af fedt at flyde mere let i vandet. I stedet for at bruge energi til at forblive vandret, kan atleten fokusere på slag og spark til at trække frem. “Svømmer med en masse muskelmasse kan have mere styrke, men det er spildt på mekanikerne at holde sig højt i vandet. Multi-sports atleter, især triathletter, har tendens til at fejle på siden af ​​at være magert, fordi størstedelen af ​​deres konkurrence er brugt cykling og løb – sport, der nyder godt af et lavere kropsfedtniveau.

Kvinder har en tendens til at bære overskydende fedt i hofter, lår og balder. Hormoner forbundet med fødsel og amning kører denne opbevaring til støtte for et foster og nyfødt. Det betyder, at den nedre halvdel af kvinders svømmere flyder lettere, og dette reducerer træk, ifølge Dr. David Costill, der skriver for U.S. Masters Swimming. En mere flydende bageste ende reducerer kraftigt mængden af ​​energi – i form af kalorier pr. Pund af vægt – bruger en kvinde at svømme i samme hastighed i forhold til en tynd mand. Hvis manlige svømmere forsøgte at blive mere flydende ved at tilføje fedt , Det ville dog komme igen. Mænd har tendens til at gå i vægt i maven, hvilket ville gøre deres overkropper flyde, men deres ben synker, hvilket ville øge træk og sænke dem.

Selvom en kvinde svømmer nyder godt af at transportere lidt mere fedt end hendes runner-venner, bør hun ikke søge at få overdrevne niveauer. Hvis du har et kropsfedtniveau, der overstiger 30 procent, anses du for overvægtig og med øget risiko for visse sundhedsmæssige forhold som type 2 diabetes og hjertesygdom. Hvis du er interesseret i at måle din kropsfedtprocent, må metoder omfatte bioelektriske impedansskalaer, hudfoldkalipere og kliniske Dexa røntgenscanning eller hydrostatisk vejning. At bære for meget fedt kan i sidste ende bremse dig ned i vandet. Selvom du bliver mere flydende, vil det gøre en større indsats for at trække din vægt gennem vandet. Du vil også øge træk omkring bølgende områder af din krop, herunder din mave og skinker, hvilket nedsætter din svømningshastighed betydeligt. En torpedoform er mest effektiv ved at glide gennem vandet.

Et kalorieunderskud kan hjælpe dig med at tabe fedt, hvis du og din træner tror det kunne gavne din præstation og sundhed. Prøv at bruge 500 til 1.000 kalorier mere om dagen, end du spiser. En online kalorieindberegner eller sportsdiætist kan hjælpe dig med at bestemme din daglige kalorieforbrænding ved at tage højde for din alder, størrelse og aktivitetsniveau. Trimming af delestørrelser og undgå slik og forarbejdede snacks hjælper dig med at reducere kalorier. Måltider og snacks bør være centreret omkring magre proteiner, fuldkorn, grøntsager, frugt og fedtfattig mejeri. Som en konkurrencedygtig svømmer har du sandsynligvis allerede en struktureret øvelsesplan, der omfatter landbaseret styrketræning. Hvis ikke, skal du tale med din træner om at tilføje passende vægtarbejde for at forbedre din krops sammensætning og ydeevne.

Svømmere drager fordel af opdrift

En kvindes fordel i fedtfordeling

Opretholde en sund kropsfedtprocent for en svømmer

At nå et ønskeligt kropsfedt til en svømmer