Tær kirsebærsaft og søvn

Mere end 40 millioner amerikanere oplever søvnforstyrrelser og bruger over 32,4 milliarder dollars i 2012 på supplerende søvnhjælpemidler, sovterapeuter og gadgets, der vil hjælpe dem med at få noget shuteye, ifølge klinisk psykolog Dr. Michael J. Breus og en rapport fra “The Tax Times .” De gamle kinesere, grækere og asiater har brugt kirsebær og deres juice i årtusinder, ikke kun i mad og madlavning, men også til behandling af smerter og betændelse. Som moderne forskning undersøger disse påstande viser, et glas tart cherry juice kan også være nyttigt til behandling af søvnløshed.

Tærte eller sure, kommer kirsebær i hundreder af sorter, selvom kun få er kommercielt vigtige, såsom Montmorency, Richmond og engelsk morello. Tartkirsebær indeholder højt indhold af vitaminer, mineraler og antioxidanter, men det er de antioxidanter, der viser det mest løfte om at forbedre søvn. Når du køber tærte kirsebærsaft, skal du muligvis gå til en fødevarebutik eller den økologiske del af dit supermarked. Kirsebærsaftcocktail er ikke den samme som ren tær kirsebærsaft.

Dr. Breus bemærker, at Montmorency-typen af ​​tærtekirsebær er den rigeste naturlige kilde til melatonin. Melatonin er et hormon, som pinealkirtlen i din hjerne producerer i små mængder, der hjælper med at regulere søvncyklussen ved at hjælpe dig med at falde i søvn om natten og holde dig vågen om dagen. Når det er mørkt udenfor, begynder din krop at producere mere melatonin, men niveauerne falder gradvist efterhånden som det bliver lys. Melatonin markedsføres i tillægsform i narkotika- og købmandsforretninger og på internettet i tablet, tidsløsningskapsel, tinktur og sprayformer.

En undersøgelse offentliggjort i “Journal of Medicinal Food” i juni 2010 betragtede søvnvaner på 15 ældre voksne, da de drak 8 ounce tart kirsebærsaft i to uger, om morgenen og igen om aftenen. Derefter fik de en lignende drik, der ikke indeholdt kirsebærsaft i yderligere to uger. Resultaterne viste, at mens forsøgspersonerne drikker kirsebærsaften, rapporterede de et signifikant fald i episoder og sværhedsgrad af søvnløshed, hvilket sparer gennemsnitligt 17 minutter af vågne tid, inden de sovnede. Frivillige oplevede ikke de samme virkninger, mens de var på placebojuice. Resultaterne blev dupliceret på lignende måde i forskning ved anvendelse af tærkirsebær i en undersøgelse, der blev offentliggjort i december 2012-udgaven af ​​”European Journal of Nutrition.” Denne undersøgelse viste, at forbrug af tærte kirsebærsaft øger mængden af ​​tidssøvn og en forbedring af søvnkvaliteten ved at øge melatonin.

Skønt de få menneskelige studier med tart kirsebærsaft ikke har rapporteret nogen signifikante bivirkninger, har der ikke været nogen langsigtet forskning for at bestemme potentielle risici eller de doser, der ville være mest effektive. I undersøgelsen udgivet i “Journal of Medicinal Food” drak emnerne 8 ounce tart kirsebærsaft om morgenen og så igen en til to timer før sengetid.

Identifikation

Sovefordele

Ekspertindsigt

Overvejelser