Rødvin og parkinsons symptomer

Parkinsons sygdom er en degenerativ centralnervesystemsforstyrrelse. Årsagen til sygdommen er ukendt, selvom genetiske mutationer og miljøudløsere kan være faktorer. Derudover har de, der rammes af sygdommen, specifikke forandringer i hjernen. Undersøgelser af resveratrol, et kemikalie, der findes i både rødvin og drues hud, tyder på, at kemikaliet kan mindske hjerneskade forårsaget af Parkinsons sygdom. Disse undersøgelser har fremhævet interesse for potentialet til at lindre symptomerne på Parkinsons sygdom, for hvilket der ikke er nogen kur, og sænke sygdommens progression med rødvin.

Symptomer og hjerneændringer

Parkinsons symptomer varierer blandt patienterne: De omfatter tremor, gangbesvær, taleproblemer og fravær af ansigtsudtryk. Andre symptomer er tab af automatiske og ubevidste bevægelser, som smilende og blinkende, begrænset bevægelsesområde og muskelstivhed. Sygdommen forårsager til sidst tab af mobilitet, hukommelsestab og for nogle mennesker demens. Behandling omfatter behandling af symptomer med medicinering, livsstilsændringer, fysioterapi og kirurgi. Forskere tillægger Parkinsons symptomer på hjernens forandringer ses hos mennesker med sygdommen: Lav dopaminniveau skyldes beskadigede dopaminproducerende celler. Beskadigede nerveender forårsager lave niveauer af norepinephrin, et kemikalie, som hjælper med at regulere det autonome nervesystem. Proteinklemmer kaldet Lewy-legemer danner i hjernen. Forskere ved imidlertid ikke, hvordan klumperne dannes, eller hvordan de påvirker Parkinsons symptomer.

Resveratrol Absorption

Resveratrol er kemikaliet i rødvin, der viser løfte om håndtering af Parkinsons symptomer. Store mængder resveratrol fremstilles i druernes hud. Røde druer indeholder mere resveratrol end andre fødekilder, og rødvin indeholder mere resveratrol end hvidvin. Dog indeholder 8 ounce rødvin kun 1 til 2 milligram resveratrol. I en redegørelse om en 2008 resveratrol og Parkinsons undersøgelse konstaterer Dr. Stephen Taylor fra University of Queensland, at de fleste resveratrol i rødvin er inaktiveret i kroppens lever eller tarm, før det når blodstrømmen. Taylor antyder, at effektiv absorption af resveratrol ved at drikke rødvin kan være muligt med mere bevidst kontrol med drikkeprocessen, såsom at sive langsomt og holde vin i munden i længere perioder.

Resveratrol Studies

En undersøgelse fra 2008 offentliggjort i “European Journal of Pharmacology” rapporterer, at resveratrol beskyttede celler og nerver og signifikant reduceret hjerneskade hos Parkinsons-ramte rotter efter så lidt som to ugers behandling. En undersøgelse fra 2010, der blev offentliggjort i “Brain Research”, rapporterer forbedret motorkoordinering og ydeevne for trinopgaver efter forbehandling med resveratrol. Undersøgelsen bemærkede også nedsat udtømning af dopamin og nedsat hjerneskade. En undersøgelse fra 2011 udført og udgivet af Hope College konkluderede, at resveratrol beskytter mod celleskader forårsaget af rør indsat i hjernen til brug i dyb hjerne stimulering eller DBS behandling. Cellskader gør DBS-behandlinger mindre effektive over tid.

Forholdsregler

Parkinsons sygdomspatienter bør tale med en læge, før de drikker rødvin eller tager resveratrol som supplement. Rødvin interagerer farligt med høje doser af lægemidlerne kendt som monoaminoxidasehæmmere eller MOA-B-hæmmere, der anvendes til behandling af Parkinsons sygdom. Læger ordinerer lave doser af MOA-B-hæmmere, som omfatter rasagilin og selegilin, for at forhindre nedbrydning af dopamin hos patienter i Parkinson. Blanding af rødvin med MOA-B doser højere end de lave niveauer, der anvendes i Parkinsons behandling, kan forårsage alvorlig hovedpine og mulig dødelig højt blodtryk.