Ovariecancer varsels tegn og symptomer

Ovariekræft tegner sig kun for omkring 3 procent af kræftformer hos kvinder, men er fortsat en stor sundhedsrisiko på grund af dens høje dødelighed. American Cancer Society vurderer, at omkring 22.240 kvinder i USA i 2013 vil blive diagnosticeret med kræft i æggestokkene, og ca. 14.230 kvinder vil dø af sygdommen. Der er ingen pålidelig screeningstest for kræft i æggestokkene. Tidlig påvisning er afgørende for en vellykket behandling af æggestokkræft, men diagnosen er hæmmet af manglende karakteristiske tegn og symptomer.

Oppustethed

Bloddannelse eller følelse af fylde er et af de mest almindelige symptomer på kræft i æggestokkene. Opblussen kan dog skyldes mange andre tilstande, der spænder fra mild gastrisk forstyrrelse af irritabel tarmsyndrom eller IBS til svær abdominal infektion. Kvinder med abdominale symptomer kan selvbehandle eller endda modtage lægehjælp uden grundig oparbejdning for at bestemme årsagen. Mønstringen af ​​oppustethed er signifikant. For eksempel er IBS forbundet med oppustethed eller fylde, der kommer og går, mens opblødningen af ​​ovariecancer har tendens til at fortsætte. Mange kvinder med opblødning fra kræft i æggestokkene rapporterer også svært ved at spise på grund af følelse af fylde.

Smerte

Smerter i maven eller bækkenet kan være et symptom på kræft i æggestokkene. Smerten kan falde og komme igen, og det kan være mere alvorlig i nogle dage end andre. Som ved opblødning og fylde kan forbigående smerter misdiagnostiseres, ofte som en reaktion på mad eller en bivirkning af stress. Enhver ny mave- eller bækkenpine, der genbruges mere end 12 gange om en måned, bør undersøges af en sundhedspraktiserende læge.

Urinfrekvens

Øget vandladning kan også være et symptom på kræft i æggestokkene. De fleste kvinder forbinder urinhastighed og hyppighed med urinvejsinfektion, og antibiotika kan ordineres uden forsøg på infektion. Urinhastighed kan afskrives som tegn på overgangsalder eller aldring. Enhver stigning i urinfrekvens eller uopsættelighed – især hvis det ledsages af abdominal oppustethed eller smerte – er grund til et besøg hos din læge.

Se efter tegnene

I medicinsk terminologi er symptomer ændringer, som patienten føler, mens tegn er ændringer, der kan observeres og måles. Fælles tegn på kræft i æggestokkene omfatter en målbar forøgelse i abdominal størrelse, uforklarlig vægtforøgelse eller vægttab og en ændring i æggestokkens størrelse eller form. Dette sidste tegn opdages ofte under en rutinemæssig gynækologisk checkup. Uforklaret feber og nattsvette kan også indikere kræft og bør undersøges.

Clues in the Pattern

Selvom æggestokkene har ingen karakteristiske symptomer, er det muligt at nå en tidlig diagnose baseret på hyppigheden og varigheden af ​​symptomer. I en 2007-artikel, der blev offentliggjort i tidsskriftet “Cancer”, foreslog Dr. Barbara Goff og kolleger Goff-symptomindekset for at hjælpe med at opdage ovariecancer. Ifølge Dr. Goff skal en oparbejdning til æggestokkekræft udføres, hvis en kvinde oplever smerte, urin symptomer, oppustethed eller problemer med at spise på grund af fylde mere end 12 gange om måneden – især hvis symptomet er nyt i det forløbne år og især Hvis hun er ældre end 50