Nighttid tand smerte

Nighttid tand smerte kan være forårsaget af en række faktorer, ikke alle nødvendigvis relateret til et problem med din tand. Når du oplever denne smerte, kan du kende årsagerne, og hvornår du søger hjælp, kan hjælpe dig med at finde relief.

typer

Tandpine oplevet om natten kan være din krops måde at fortælle dig, at du har et tandproblem eller en skade. Hvis du oplever denne tilstand efter middagen, kan den øgede følsomhed indikere en brystet eller forfaldne tand, hvilket betyder, at bakterier er til stede i tanden, der forårsager smerte. Disse forhold kan især forværres af varme eller kolde temperaturer, du oplever, mens du spiser middag. Mennesker med særlig højt stress eller højspændingsjob kan også opleve større tandsmerter om natten, fordi deres kæber er blevet klæbet eller strammet om dagen, og smerten bygger om natten, ifølge MedlinePlus.

Tandslibning

Også kendt som bruxisme, forekommer tandslibning, når du klæber din kæbe om natten. Hos voksne er stress typisk årsagen til tandslibning ifølge “Symptomer, deres årsager og helbredelser.” Mens du grinder eller knytter dine tænder om dagen, er du mindre i stand til at kontrollere tandslibning mens du sover. Dette kan føre til tand og kæbe smerte.

Tandslibebehandling

Hvis du oplever nighttid tand smerte relateret til tænder slibning, kan din læge anbefale at bære en beskyttende mundvagter, der hjælper med at absorbere noget af det chok og tryk, der opstår med tænder slibning, ifølge “Symptomer, deres årsager og helbredelser.” Disse kan monteres på din tandlæge kontor eller købt i skranken på et apotek eller rabat supermarked. Manglende behandling af tandslibning kan føre til slid på tandens overflade, hvilket kan medføre bideforstyrrelser, hovedpine, nakke- og skulderproblemer og ringe i ørerne. Reducer stressniveauet ved at engagere sig i fysisk aktivitet, få masser af søvn om natten og øve andre afslapningsteknikker.

Smertelindring

Hvis du oplever tand smerte om natten og ikke kræver nødhjælp, er der nogle husplejeforanstaltninger, du kan bruge til at reducere smerte. Eksempler på at tage en over-the-counter smertestillende medicin som ibuprofen eller acetaminophen, ifølge All Day All Night Dental, en akut tandpleje ressource. Du kan også lindre smerte ved at prikke det berørte område i 10 til 20 minutter ad gangen eller ved at påføre en bomuldspinne dyppet i fed olie til det berørte område, der oplever smerte. Klovneolien virker som en numbende creme.

Advarsel

Selvom du udnytter smertehåndteringsteknikker til at maskere natten tandsmerter, er det uklogt at ignorere smerten og afstå fra at søge behandling. Fordi smerten kan skyldes abscess eller infektion, bør disse forhold behandles, fordi de sandsynligvis vil blive gradvist værre, ifølge MedlinePlus. Nogle gange er tandpine ikke forbundet med tandproblemer og kan indikere tilstande som bihulebetændelse eller endog et hjerteanfald. Hvis din smerte er kompliceret af feber, ørepine eller smerte med bevægelse, er disse yderligere indikationer, du bør søge medicinsk behandling.