Moderopgivelse & virkningerne på barnet

Mødreopgivelse efterlader børnene at håndtere betydelige følelsesmæssige, psykiske og psykologiske eftervirkninger. En mor behøver ikke at pakke sine tasker og forlader huset fysisk for at forlade sine børn. Det kan finde sted følelsesmæssigt og psykologisk, da hun trækker sig enten på grund af egne barndomsproblemer eller andre psykiske problemer.

Definition af mødreopgivelse

Afgivelse sker, når en mor fysisk, følelsesmæssigt eller psykologisk fjerner sig fra sine børn. Hun gør det ved at afslutte eller ignorere sit ansvar over for forældre sine børn eller afslutte sit forhold med sine børn, ifølge Peter Gerlach, MSW.

Betydning

Barnet, der er blevet forladt af sin mor, udvikler lavt selvværd. Hans tænkning er, & & ldquo; Min mor elsker & ikke mig. Hun forlod mig, så det betyder, at jeg & & rsquo; m ikke elskelig. & & Rdquo; Han oplever forvirring og stiller spørgsmål om, hvorfor hans mor forlod ham. Han føler sig skyldig og tror på, at han gjorde noget, og så slemt, at han fik sin mor til at forlade ham. Han er bange for at udvikle bånd med andre voksne – lærere, stepparents eller omsorgspersoner. Barnet mener, at hvis han begynder at elske den nye voksen, vil den person også forlade. Han sørger for det tabte forhold. Efterhånden som han bliver ældre, begynder han at sørge over ethvert håb, han har haft for en glad genforening med sin mor, ifølge Gerlach.

typer

Den mest almindelige form for mødreopgivelse er fysisk, når en mor fysisk efterlader sit barn. Denne form for overgivelse er pludselig og uventet, hvilket får barnet til at føle chok, at hendes mor har valgt at forlade hende. Barnet oplever sorg og skyld over det tabte moderbarnsbånd og troede, at hun gjorde noget, der var så forfærdeligt, at hendes mor ikke ville være associeret med hende mere. En anden form for opgavelse er psykologisk og opstår, når moderen Behandler hendes børn med kulde, apati eller ligegyldighed. Nogle gange er dette utilsigtet. Hvis en mor beskæftiger sig med tidligere traumer, kan hun ofte ikke gøre sig tilgængelig for sine børn, siger Gerlach. Når en mor har en følelsesmæssig sygdom, som f.eks. Klinisk depression, er hun ikke i stand til at opfylde sine barns psykologiske eller fysiske behov. Fordi hun er nedsænket i apati, adskiller hun utilsigtet sig fra sit barn.

Sociale virkninger

Barnet, der har mistet sin mor til at opgive, oplever tristhed og forvirring, når han hører sine venner tale om deres mødre. Det er svært for ham at se, at andre børn oplever et normalt liv med en intakt familie, ifølge Bella Online. Da han bliver ældre, og han tilsyneladende har sagt sig til sin moders fortsatte fravær, lærer han at forklare for sine venner, at Hans mor er ikke en del af hans liv.

Misforståelser

Alle børn, der er blevet forladt af deres mødre, enten fysisk eller psykisk, undrer sig over, hvad de gjorde for at & & mdr. & & Rdquo; vil forlade. De spørger sig selv, om de gjorde noget forkert, hvis de gjorde det, vil de finde ud af, hvad det var. Disse børn undrer sig også, om de er elskelige. Hvis moderen fortsætter med at få flere børn, spørger de && Hvorfor er de mere && specielle && rsquo; end jeg er? Hvorfor vil & vil hun ikke have mig? & & Rdquo; Nogle børn, der har oplevet en mødres overgivelse, kommer til den fejlagtige konklusion, at de bedre kan beskytte sig mod mere ondt. De beslutter også, at det er bedre at gøre opgivelsen end at gå gennem smerten ved at blive forladt igen.