Lav-carb diæt til insulin resistens

At tabe sig og lave sundere madvalg er to af de vigtigste behandlingsformer, der anbefales til personer med insulinresistens, også kendt som prediabetes. Efter en lav-carb diæt kan hjælpe dig med begge. Men inden du kommer i gang, skal du kontakte din læge og en diætist for at gå over kostplanen og diskutere sundheds- og sikkerhedsmæssige problemer.

Insulin er et hormon, der er ansvarlig for at føre glukose fra blodbanen i dine celler. Cellerne kan derefter bruge glukosen til energi. Insulinresistens betyder, at din krop gør insulin, men hormonet kan ikke gøre sit arbejde effektivt. For at kompensere, producerer din krop mere insulin, og du ender med konsekvent forhøjede blodsukker og til sidst diabetes. Overvægt og manglende aktivitet er de to mest almindelige årsager til insulinresistens, hvorfor diæt og aktivitet anbefales som de primære former for behandling. Spise sunde fødevarer og bruge portion kontrol anbefales typisk til at fremme vægttab. Low-carb diæter kan være særligt effektive, fordi de ikke kun fremmer vægttab, men også forbedrer insulinresistens, ifølge en 2007-artikel offentliggjort i American Journal of Clinical Nutrition.

Selvom der ikke er klare retningslinjer for, hvad der udgør en lav carb diæt, er de fleste eksperter enige om, at begrænsning af carbs til 50 til 150 gram om dagen betragtes som en lav carb diæt, og at begrænse til 20 til 50 gram om dagen er en meget- Lav-carb diæt. Mange lav-carb diæt planer begynder med en meget lav carb-restriktion for at inducere ketosis – processen hvorigennem kroppen bruger fedt til energi i stedet for glukose – hvilket er et tegn på fedtforbrænding. Den meget lave carb plan synes at virke bedst for mennesker med insulinresistens, ifølge 2007 American Journal of Clinical Nutrition artikel. Den meget lave carb-plan er typisk kun beregnet til diætets hurtige vægttab, og er midlertidig og varer kun to uger til to måneder afhængigt af hvor meget vægt en person har brug for at tabe.

Fyldning af din kost med fødevarer, der er naturligt lav i carbs, hjælper med at sænke blodsukkeret og holder derfor også insulinindholdet nede. Så i stedet for ris og pasta spiser du hovedsagelig proteinfødevarer og grøntsager i de indledende faser af kosten. Kylling, kalkun, fisk og skaldyr, oksekød, svinekød og æg er næsten carbfri og danner grundlaget for de fleste lav-carb planer. Lav-karbon grøntsager, såsom spinat, agurker, endive, alfalfa spirer, broccoli, kale og agurker, udfylder resten, hjælper med at opfylde næringsbehov, mens fiberindholdet hjælper med at holde dig tilfreds. Smør, olivenolie, sojaolie og mayonnaise er naturligt carbfri eller meget lav i carbs, og de tilføjer smag til dine måltider. Ost, som cheddar, mozzarella og schweiziske, gør også gode valg for din lav-carb diæt, med 1 til 2 gram netto carbs per ounce. Mindre restriktive planer tillader også nødder, nogle frugter og visse mejeriprodukter. Lav-carb planer tæller “netto” carbs, som er de carbs, der påvirker blodsukker. Du kan beregne netto carbs på denne måde: total carb gram minus fiber gram. Så en mad med 5 gram totalt kulhydrater og 2 gram fiber har 3 gram netto kulhydrater.

Mens en low-carb diæt kan hjælpe dig med at tabe sig og forbedre insulinniveauer, vil du diskutere mulige bivirkninger og sikkerhedsproblemer med din læge. Hvis du tager medicin til blodsukker eller blodtryksstyring, skal de muligvis sænkes, da du taber noget og får bedre kontrol med dit blodsukker gennem kostændringer. Eventuelle tilpasninger, der er nødvendige for din medicin, skal udføres af din læge. Begrænsning af dine carbs kan også forårsage bivirkninger. Et lavere carbindtag kan føre til hovedpine, svaghed, hududslæt, muskelkramper, diarré eller forstoppelse hos nogle mennesker, afhængigt af graden af ​​carb-begrænsning. Hvis du oplever symptomer, mens du følger en lav carb diæt, skal du diskutere dem med din læge.

Insulinresistens og kost

Skære Carbs at bekæmpe insulinresistens

Low-Carb Food Choices

Mulige bivirkninger af lavcarb dietter