Symptomer på klebsiella bakterier

Klebsiella bakterieinfektioner forårsager symptomer, der varierer afhængigt af infektionsstedet. Folk udvikler ofte klebsiella infektioner, fordi de har nedsat immunitet mod at være syge eller kræve medicinske interventioner. Mekaniske ventilatorer, indvellende rør, der dræner urin, forbrændinger og åbne sår alle favoriserer udviklingen af ​​klebsiella infektion. Symptomer omfatter lungebetændelse, urinvejsinfektion og infektioner i hud og bløde væv. De har tendens til at udvikle sig hos personer, der er indlagt på hospital eller på lang sigt.

Lungebetændelse

Mennesker er i fare for at udvikle klebsiella lungebetændelse, hvis de er diabetiske, kroniske alkoholikere eller har en underliggende lungesygdom. Dem, der bor i langtidsplejefaciliteter eller er i øjeblikket indlagt på hospitalet og trækker vejret med mekaniske ventilatorer, har endnu større risiko for at udvikle en lungeinfektion fra Klebsiella. Den pludselige indtræden af ​​feber, hurtig og lav vejrtrækning og en stigende mængde af sekretioner i vejrtrækningen kan medføre forekomsten af ​​lungebetændelse. Hvis infektionen strækker sig til vævene, der liner over lungerne, kan de også opleve brystsmerter.

Urinvejsinfektioner

De med en infektion fra et indvoldende urinekateter – et rør, der dræner urin indefra i kroppen – kan opleve høj feber, lavere mavesmerter, blodig urin, kulderystelser, rygsmerter og opkast. Fordi forskellige organismer normalt forurener katetre uden at forårsage symptomer, er det nødvendigt med laboratorieidentifikation af et betydeligt antal bakterier, så der kan startes passende antimikrobiell behandling.

Abdominale infektioner

Unormale væskesamlinger inden for organerne i underlivet kan skyldes en række organismer, herunder Klebsiella bakterier. Sådanne infektioner producerer symptomer som feber, vedvarende mavesmerter, kuldegysninger, kvalme og opkastning. Hurtig dræning af væskeopsamlingen sammen med administrationen af ​​de relevante antibiotika er nødvendig for at behandle infektionen. Selvom disse infektioner ofte findes hos dem med diabetes, har unge og sunde individer også været ramt.

Surgical-Site og Soft-Tissue Infections

Jo længere hospitalet bliver, og jo længere kirurgisk indgreb er, jo større er risikoen for at udvikle kirurgiske sårinfektioner. En kirurgisk sårinfektion bør antages, hvis feber ledsages af hævelse og farveændringer eller pludselige rødme i vævene, der omgiver et brænde eller postoperativt sår. Hvis du er overvægtig eller har diabetes, en igangværende infektion i nærheden eller en anden medicinsk tilstand, der gør dig modtagelig overfor infektioner, kan du bemærke, at du ikke får det kirurgiske sår, selv ved antimikrobiel behandling.

Advarsler

På grund af muligheden for udbredt infektion med lægemiddelresistent Klebsiella, bør en læge konsulteres med det samme, hvis symptomerne ikke forbedres efter antibiotikabehandling eller hvis der opstår vejrtrækningsbesvær, sløvhed, ændret adfærd eller ændringer i bevidstheden. Disse kan indikere starten på livstruende udbredte infektioner.