Soja-fri og laktosefri proteinpulver

De fleste mennesker får alt det protein, de har brug for fra hele fødevarer. Et proteinpulvertilskud kan være berettiget, hvis du er en ivrig atlet eller har svært ved at spise en afbalanceret kost. Valle og soja er favoriserede proteinpulvere, fordi de leverer alle de essentielle aminosyrer, din krop har brug for, blander sig godt i smoothies og fordøjes let. Æggeproteiner og veganske muligheder kan tilbyde mange af de samme fordele, dog uden lactose og soja. Du kan også være overrasket over at lære, at valle og kasein ofte er næsten laktosefrie, på trods af at de er afledt af mælk.

Æggehvide

Hvis du ikke er en veganer, der skinner alle animalske produkter, kan æghvide proteinpulver være din bedste indsats, når valle og soja er uden grænser. Proteiner består af aminosyrer, hvoraf ni din krop ikke kan producere alene. Æg hvide indeholder alle disse ni essentielle aminosyrer – især de forgrenede aminosyrer, der er afgørende for muskelreparation og vækst. Ægget hvidt proteinpulver er også en kilde til l-arginin, en nonessential aminosyre, som kan øge kardiovaskulær sundhed og energi.

Veganske valg

Bekymringen med mange en-ingrediens veganske proteinpulvere er, at de ikke indeholder alle de essentielle aminosyrer eller tilbyder dem i de rigtige forhold for at danne et komplet protein. Hvis du leder efter et proteinpulver til at levere et komplet udvalg af aminosyrer efter en træning, har du det bedste ud af veganske blandinger, der omfatter flere proteinkilder, kombinationerne optimerer aminosyreindholdet. Disse blandinger indbefatter normalt en blanding af ærter, hamp, brun ris, spyttede frø og korn. Når du handler for veganske proteinblandinger, skal du kontrollere ingrediensetiketten for at sikre, at blandingen ikke indeholder soja.

Indtag Boosters

Indstillinger som 100 procent hampeprotein eller ærteprotein er muligvis ikke fuldstændige, men de tjener til at øge dit proteinindtag, hvis du ikke får nok. Hvis du ikke forsøger at opbygge større muskler, spiser andre hele fødevarer, såsom bønner, nødder, bælgfrugter og korn, hele dagen rundt din aminosyreindtagelse. Hamp tilbyder et højt fiberindhold og kan hjælpe med at bekæmpe betændelse på grund af dets indhold af højt omega fedtsyre. Hamp indeholder alle de essentielle aminosyrer, men ikke i de samme ideelle forhold som komplette proteiner, såsom soja eller valle. Ærprotein tilbyder forgrenede aminosyrer til at hjælpe med muskelgendannelse, hvilket gør den egnet efter en træning, men ikke i de høje koncentrationer, der findes i æg eller valleprotein.

Måske Whey eller Casein Protein

Whey protein kommer i koncentrere og isolere former. Isolat er mere højt forarbejdet og indeholder normalt lidt eller ingen laktose. Whey isolat er dog et derivat af mælk, så hvis du er meget følsom over for lactose, kan du stadig undgå at undgå det på grund af muligheden for krydskontaminering. Casein er den anden type protein, der findes i mælk. Overraskende kan de fleste eller alle lactose adskilles fra kaseinet under behandlingen. Kasein er undertiden endda indbefattet som en ingrediens i lactosefrie produkter, såsom alternative oste. Spor af laktose kan dog komme ind i kaseinpulvere. For de fleste mennesker med laktoseintolerans vil disse små mængder ikke have nogen effekt – men hvis du er usædvanligt følsom, spring den over.