Pebermyntes anti-inflammatoriske fordele

Pebermynte, eller mentha piperita, bruges både som et aroma til mad, en ingrediens i sundheds- og wellnessprodukter og som lægemiddel. Med sine antiinflammatoriske egenskaber, der tilbyder en beroligende og følelsesløs virkning, kan pebermynte bruges til at behandle fordøjelsessygdomme som forstyrret stomache, hovedpine, virus- og bakterieinfektioner, hudforhold, depression og menstruationskræft. Pebermynte kan findes i form af tinkturer, olier, ekstrakter, enterisk overtrukne kapsler, cremer og salver.

Pebermynte kan hjælpe virale infektioner som forkølelse og influenza ved at fungere som en decongestant og expectorant. Det kan også være effektivt til behandling af visse bakterielle tilstande, såsom en staph infektion. Pebermynte indeholder en forbindelse kaldet menthol, der kan udtømme slim, løsne og nedbryde slim og sot og rolig irriteret, ondt i halsen og tørre hoster, rapporterer University of Maryland Medical Center. I en undersøgelse offentliggjort i februar 2011-udgaven af ​​”Molekyler” viste forskerne, at pebermynteolie indeholdt antiinflammatoriske og antimikrobielle egenskaber mod Staphylococcus aureus, hvilket er en infektion, der oftest findes i næse og på huden, der efterlader synligt rødt, hævet Og smertefulde abscesser eller koger bagved. Høj i menthone, menthol og menthyl acetat kan pebermynteolie hæmme bakterieviruset og stoppe de toksiner, der udsendes fra bakterierne, for at forårsage mere skade på kroppen, hvis infektionen allerede var i gang.

Pebermynte kan være i stand til at lette hovedpine og migræne ved at reducere spændinger, kvalme og smerter, når de påføres templerne og panden. Ifølge en undersøgelse, der blev offentliggjort i marts 2010-udgaven af ​​”International Journal of Clinical Practice”, fandt klinikerne, at mentol i pebermynte kan være en sikker og effektiv behandling af den fælles hovedpine og migræne. I løbet af denne undersøgelse fik 35 deltagere, der led af migræne, en pebermynteopløsning eller en placebo. Efter at have brugt pebermynteopløsningen på deres templer og pande, så deltagerne dramatiske resultater, der viser næsten øjeblikkelig lindring i smerte og effektivt reducerer de andre symptomer som kvalme, opkastning, følsomhed overfor støj og lysfølsomhed. Der var ingen kendte bivirkninger, og pebermyntsopløsningen syntes at være et tolerabelt terapeutisk alternativ til andre hovedpine- og migrænemedikamenter eller -behandlinger.

På grund af dets antiinflammatoriske virkninger kan pebermynte også hjælpe med at behandle og forebygge fordøjelsesforstyrrelser som fordøjelsesbesvær, ubehagelig mave, flatulens, colitis og irritabel tarmsyndrom ved at berolige og slappe af musklerne i maven. I en undersøgelse, der blev offentliggjort i januar 2004-spørgsmålet om “fordøjelse”, oplevede deltagere, der lider af forstyrret mave, der brugte en aktiv pebermyntebehandling, betydeligt mindre gastrointestinale problemer efter blot fire uger. Efter de fire uger fortsatte deltagere, som blev ved med behandlingen, at se resultater, og mindst 43 procent af dem fandt ud af, at deres symptomer helt forsvandt. I et andet studie, der blev offentliggjort seks år senere i “Fordøjelsessygdomme og Videnskab”, fandt forskerne også, at pebermynte hjalp med at kontrollere irritabel tarmsyndrom eller IBS-symptomer. I løbet af denne undersøgelse fik 90 patienter, der led af IBS, en pebermynte i form af en enterisk overtrukket pebermyntekapsel eller en placebo tre gange om dagen i otte dage. Mange af deltagerne efter otte uger viste mindre mavesmerter, og mindst 14 af dem var helt fri for mavesmerter forbundet med IBS. Alle deltagere, der fik pebermyntekapslen, viste en forbedring i livskvaliteten og sagde, at de ikke oplevede nogen negative virkninger, mens de indtog pebermyntekapslen.

Før du bruger pebermynte af medicinske årsager, er det absolut nødvendigt at konsultere en læge. Selvom pebermynte ikke ser ud til at have bivirkninger, bør visse personer tage forholdsregler. De, der kan være allergiske overfor pebermynte, kan opleve symptomer som åndedrætsbesvær, lukning af halsen, hævelse af læber, tunge eller ansigt og elveblest. Enhver, der har galbadderbetændelse, hiatal brok, leverskader, er gravid, eller ammende bør ikke bruge pebermyntsmidler, medmindre en læge ordinerer det. Vær opmærksom på pebermynte, hvis du tager diabetiske stoffer, antacida såsom famotidin eller cimetidin eller blodtryksmedicin.

Infektioner og vira

Hovedpine

Fordøjelsesforstyrrelser

Forholdsregler