Ondt i halsen efter svømning i en sø

Udendørs svømning er en af ​​sommerens fornøjelser. Men forurenet vand i en sø kan få dig til at blive syg med ondt i halsen efter endda bare en kort svømmetur. Heldigvis kan du forhindre ondt i halsen efter at have svømmet i en sø ved at ændre din svømningstilstand og overholde sundhedsadvarsler. Du kan også behandle dine symptomer derhjemme med selvforsynende foranstaltninger.

Symptomer

Efter svømning kan din hals føles rå, ridset og sår i bare en time eller op til flere dage afhængigt af årsagen. Andre mennesker, som du svømmede med, kan også opleve en ondt i halsen. Ud over en ondt i halsen kan du også udvikle gastrointestinale problemer, kulderystelser, feber og utilpashed.

Årsager

Rå spildevand, der siver ind i søen fra sanitære og storm kloak overløb, gårde og septiktanke kan få dig til at udvikle symptomer på sygdom, herunder ondt i halsen efter svømning, ifølge Indiana Department of Environmental Management. Dette spildevand kunne indeholde bakterier som E. coli og fækal coliform, fundet i afføring af dyr og mennesker. Ved indtagelse kan disse bakterier forårsage ondt i halsen, kvalme, opkastning og diarré. Svævende søvand, der indeholder kemisk afstrømning fra landbrug og græspleje, kan også få dig til at udvikle ondt i halsen. Spise forurenet mad fra en picnic frokost før du svømmede kunne også resultere i ondt i halsen. Og dehydrering kan få din hals til at føle ondt, især hvis du har været ude for at svømme i lang tid uden at tage en pause for at rehydrere.

Behandlinger

Ingen medicinsk behandling er nødvendig for mindre tilfælde af ondt i halsen, der skyldes svømning i vand forurenet med bakterier og andre mikrober. Du kan prøve selvforsynende foranstaltninger i hjemmet, såsom at drikke varm te med honning, gurgling med 1 tsk. Af salt blandet i en 8 oz. Glas varmt vand – eller nipper varmt varme væsker som bouillon. Slagtabletter eller bedøvelsessprayer kan også hjælpe med at reducere dine ondt i halsen. Behandle dehydrering med væsker, herunder vand og ikke-koffeinholdige sportsdrikke. Hvis din halsbetændelse ledsages af andre symptomer som diarré, opkastning og feber, søg lægeundersøgelse.

Forebyggelse

Bliv hydreret når du er ude ved søen ved at bringe en køler med flaskevand, limonade og sportsdrikke, undgå væsker indeholdende koffein og alkohol, der kan fremme dehydrering. Må ikke svømme i søer, der har synlige kilder til afstrømning som rensningsrør eller synligt menneske- eller dyreaffald på eller i nærheden af ​​vandet. Hvis du holder hovedet over søvandet eller svømmer opad, kan du forhindre dig i at sluge forurenet vand. Tjek dit miljø- eller turistinformationsbureau for at afgøre, om der er sikkerhedsmeddelelser til søen, før du svømmer. Tørring og udskiftning af din badedragt i rene tøj efter svømning i søen kan medvirke til at forhindre infektion fra mikrober eller toksiner, der forbliver på din hud og hår.