Nektarine ernæringsinformation

Nektariner er en sød stenfrugt, der smager bedst om sommeren. De er lyse og saftige, men også meget nærende. Nektariner er lavt i kalorier og fedt og er fulde af vitaminer og fibre samt antioxidanter. Nektariner er en god dessert til folk, der ønsker at tabe sig, og de er en god snack til enhver tid.

Kalorier

En mellemstor nektarin har kun 62 kalorier. Små nektariner har omkring 50 kalorier, og store kan have op til 80 kalorier. Nektariner kan hjælpe dig med at tabe sig, da de har fiber og fylder med meget få kalorier.

Protein

Der er 1,51 g protein i hver middelstørrelse nektarin. Frugter har normalt ikke meget protein, så nektariner har lidt mere protein end de fleste frugter gør. Nektariner har små mængder af individuelle aminosyrer, som, når de spises med andre aminosyrer, kombineres til at danne komplette proteiner i kroppen.

Kulhydrater

Der er 14,98 g kulhydrater i den gennemsnitlige nektarin. Nogle af disse kulhydrater er i form af saccharose (ca. 6,92 g), glucose (2,23 g) og fructose (1,95 g).

Fed

Nektariner har ca. 0,45 g fedt. Med mindre end et halvt gram fedt pr. Portion er nektariner et glimrende supplement til en fedtholdig kost. Ifølge National Institutes of Health er nektariner en god mad til folk med højt kolesteroltal at spise som led i en fedtholdig og lavt kolesterolindhold.

Nektariner er en stor kilde til vitaminer og mineraler, selv om de er så lave i kalorier. Nektariner har ca. 9 mg calcium, 285 mg kalium og 13 mg magnesium. Disse tre mineraler arbejder sammen for at fremme væskebalance og knogleresundhed. Nektariner er også høje i vitamin C, med 7,7 mg i hver portion. C-vitamin hjælper med at øge immunsystemet og hjælper dig med at komme over forkølelsen hurtigere.

Vitaminer og mineraler