Ernæring og kost til kronisk membranøs nefritis

Membranøs nefritis er en autoimmun lidelse i nyrerne. En autoimmun lidelse er en tilstand, hvor dit immunsystem fejler din krops egne celler til en fremmed invaderer og skaber immunkomplekser mod dem. I membranøs nefritis deponeres immunkomplekser i væggene i kapillærerne i nyrerne. Dette får kapillarvæggene til at tykke, hvilket mindsker deres evne til at filtrere blod. Da nyren bliver ude af stand til at filtrere blodet, kommer proteiner ud af kapillærerne, hvilket resulterer i højt blodtryk, væskeretention, højt kolesterol og proteiner i urinen. Behandlingen omfatter korrigering af den underliggende tilstand samt foretaget flere diætændringer.

En diæt med lavt saltindhold bør følges, hvis der opstår hævelse af hænder eller fødder. American Heart Association anbefaler at forbruge ikke mere end 1500 mg natrium om dagen. Du kan reducere mængden af ​​natrium i din kost ved at undgå forarbejdede fødevarer, som har en tendens til at være høj i natrium og i stedet vælge frisk mad. Navnlig indeholder konserves, bouillon, supper, pretzels, chips og krydderier typisk den mest natrium. Kig efter fødevarer mærket “lavt natrium”, hvilket betyder, at den indeholder mindre end 140 mg natrium. Undgå også at tilføje salt til fødevarer. Kun ¼ teskefuld salt tilsætter 600 mg natrium, hvilket er næsten halvdelen af ​​din daglige kvote for salt.

Proteinforbruget bør begrænses til dem med proteinuri, en tilstand, hvor protein er til stede i urinen. Proteinuri er farligt, fordi det kan skade nyrerne og endda føre til nyresvigt. Det bidrager også til hævelse af kroppen på grund af tab af proteiner. MedlinePlus anbefaler et moderat proteinindtag på ca. 1 gram protein pr. Kg kropsvægt om dagen.

D-vitamin-supplering kan være påkrævet for patienter med kronisk membranøs nefritis, der ikke reagerer på behandling. D-vitamin omdannes til dets aktive form, 1,25-dihydroxyvitamin D, i nyrerne. Ved kronisk nyresygdom er nyrernes evne til at syntetisere dette vitamin reduceret, hvorfor tilskud til tider er berettiget. Den anbefalede kosttilskud for D-vitamin er 15mcg om dagen for voksne i alderen 19 til 70 år og 20mcg om dagen for voksne i alderen 71 år og ældre.

En fedtfattig, lav kolesterolindhold bør følges for at undgå yderligere forhøjelse af kolesterolniveauer forbundet med membranøs nefritis og for at mindske risikoen for kardiovaskulære hændelser. Kosttilpasning alene vil dog ikke sænke dit kolesterol, da det primært skyldes en stigning i cholesterolsyntesen ved leveren og ikke på grund af kost. Mættet fedt bør undgås såvel som fødevarer højt i kolesterol. Dette omfatter fødevarer såsom æg, helmælk, smør, fede stykker af kød og stegte fødevarer. Din læge kan anbefale en kolesterolsænkende medicin såsom statin for at holde kolesterolniveauet under kontrol.

Sænk saltindtag

Begræns forbrug af protein

Vitamin D Supplementation

Reducer fedt og kolesterol