Metadonvirkninger på lever og nyrer

Methadon er et syntetisk narkotisk middel, der anvendes til at lindre moderat til alvorlig smerte eller som hjælp til tilbageholdelse af heroin. Også kendt som disketter, dolofin og methadose, kræver dette kontrollerede stof en recept og kommer i væskeformige tabletter og injicerbare former. Methadon bruges til at behandle heroinafhængighed, fordi det ikke skaber heroinens “høje” og reducerer trang til det ulovlige stof. Anvendes ukorrekt eller misbrugt, kan metadon ligesom enhver anden narkotisk medicin forårsage alvorlige bivirkninger eller endog døden.

Fortæl det til din læge, hvis du har en hjertesygdom kendt som langt QT-syndrom, enhver åndedrætsforstyrrelse, lever- eller nyresygdom, hovedskade eller psykisk sygdom, hjerneskade eller anfaldssygdom, medicin eller alkoholafhængighed, krumning af rygsøjlen, lever eller nyresygdom , Lavt blodtryk eller skjoldbruskkirtlen, binyre, galdeblære eller prostata problemer, rådgiver drugs.com. Informer din læge, hvis du er gravid, planlægger at blive gravid eller ammer. Tag ikke methadon, hvis du tager andre narkotika.

Ved, hvad din særlige recept på metadon ser ud, så du kan undgå forfalskede former for stoffet. Medhelp.org billeder oral methadon som en mørk orange væske, der indeholder enten 5 mg pr 5 ml opløsning eller 10 mg pr 10 ml opløsning. Pilleformen af ​​methadon kommer i 5 mg og 10 mg runde tabletter eller 5 mg og 10 mg rektangulære tabletter afhængigt af producenten. Injicerbar metadon leveres som en opløsning indeholdende 10 mg methadon pr. Ml opløsning.

Methadon bør kun anvendes under nært tilsyn. Følg din læge instruktioner omhyggeligt. Hvis du er en gendannende narkoman, kan du være i behandling i årevis. Metadonbehandling forstyrrer ikke dit liv eller din beskæftigelse. Methadon kan være vaneformende, og standsning af behandlingen kan pludselig resultere i alvorlige tilbagetrækningssymptomer, det tager meget længere tid at trække sig tilbage fra methadon end fra heroin. Den mest effektive vedligeholdelsesbehandling, ifølge Office of National Drug Control Policy, “omfatter omfattende sociale og rehabiliteringstjenester.

Methadon er blevet meget grundigt testet. Kontoret for National Drug Control Policy rapporterer, at mange undersøgelser af metadonbrug ikke har nogen skadelig virkning på leveren, nyrerne og andre organer, selv efter langvarig behandling. Ifølge en artikel offentliggjort i “Drug and Alcohol Dependence” studerede forskere patienter med kroniske nyreproblemer, herunder en nyretransplantationspatient, der var på metadon og fandt ingen negative virkninger på nyrerne.

Inden du tager methadon

Former af methadon

Længde, type og konsekvenser af behandling

Virkning på lever og nyrer