Melatonin og leverfunktion

Melatonin er et naturligt forekommende hormon i kroppen, der er ansvarlig for at opretholde søvn. Du har måske allerede hørt om brugen som supplement til at hjælpe dig med at sove eller hjælpe med jetlag. Det studeres nu for mere end bare søvnfunktioner, da det har potentiale som en antioxidant. Vær forsigtig, når du bruger melatonin til andet end søvn. Som med ethvert nyt tillæg, skal du kontakte din læge, inden du begynder.

Lever Baggrund

Leveren er et vigtigt organ i kroppen, der virker for at beskytte dig mod giftige stoffer, filtrerer blodet og producerer kolesterol. Ifølge en artikel offentliggjort i “The Oncologist” i 2001 udnytter leveren en række enzymer til at udføre afgiftning efter to faser for at omdanne forbindelser til inerte, vandopløselige stoffer, som kan udskilles i urinen. Artiklen siger, at begge faser er vigtige, og at dysfunktioner i den ene eller den anden kan føre til, at giftige stoffer slippes ud i kroppen.

Oxidativt stress

I en undersøgelse, der blev offentliggjort i 2010 i “Free Radical and Biology Medicine”, viste det sig, at oxidativ stress blev sammensat af et stof kaldet asymmetrisk dimethylarginin eller ADMA, som hæmmer nitrousoxidsyntase, en vigtig del af cellestrukturen, og er også ansvarlig for mange Systemiske sygdomme. Undersøgelsen viste, at melatonin forhindrede ADMA-forøgelser i rotteelever. Disse oplysninger tyder på, at melatonin kan være en potentiel behandling for forskellige sygdomme med forhøjet cellulær ADMA, men mere forskning er nødvendig, før melatonin kan markedsføres til denne brug.

Lipidperoxidation

Lipidperoxidation forekommer i leveren og er forbundet med svækkelsen af ​​proteinfunktioner i membranmiljøet ifølge en artikel offentliggjort i “Current Molecular Medicine” i 2007. Lipidperoxidering kan føre til skade på frie radikaler i celler, og melatonin har været Vist sig at bidrage til at reducere peroxidering. En undersøgelse, der fokuserede på melatonin og lipidperoxidation, blev offentliggjort i 2010 i “Neuro Endocrinology Letters.” Det viste sig, at melatonininjektioner forhindrede lipidperoxidering i lungeceller, især peroxidation induceret af kaliumbromat. Undersøgelsen offentliggjort i “Current Molecular Medicine” viste også, at melatonin var nyttigt til forebyggelse af lipidperoxidation.

Leverglykogeniveauer

Glycogen er et stof opbevaret i leveren og musklerne og venter på, at kroppen omdanner det til glukose til brændselsceller. Det er vigtigt ved opretholdelse af blodsukker. “Pakistan Journal of Pharmaceutical Sciences” offentliggjorde i 2010 en undersøgelse af melatonins virkning på glykogen og plasma glukose niveauer. Mens plasmaglukoseniveauerne ikke viste nogen forskel, steg glycogenniveauerne signifikant med melatonintilskud. Denne undersøgelse blev ikke udført på mennesker, så der er brug for mere information, før melatonin kan antages at være sikkert for at forbedre dit glycogeniveau i leveren.

Forsigtig

Ifølge den nyligt nævnte artikel, offentliggjort i “Aktuel molekylær medicin”, betyder brugen af ​​melatonin i laboratorieforsøg ikke nødvendigvis til human brug. Det står specifikt, at melatonins antioxidantkapacitet i en opløsning er meget forskellig fra dens kapacitet i humane celle situationer. Mens disse oplysninger er lovende og værdifulde, skal du sørge for at diskutere brugen af ​​melatonin hos din læge, som kan holde dig opdateret om nye udviklinger med supplementet.