Okra og blodsukker

Okra giver betydelige mængder af vigtige næringsstoffer, herunder mangan og vitaminer C og K. (Selvom okra har potentiale til at hæve dit blodsukkerindhold, fordi det indeholder kulhydrater, er det ikke sandsynligt, at det medfører store ændringer.

Carbohydratindhold

En 1/2-kops servering af kogt okra indeholder kun 18 kalorier og 3,6 gram kulhydrater. Dette er mindre end det gennemsnitlige kulhydratindhold for nonstarchy grøntsager på 5 gram pr. Halv kop og meget mindre end de 15 gram, der findes i et typisk kulhydrat, der serverer stivelsesholdige fødevarer, frugt eller mælk. Det beløb, som kulhydrater øger blodsukkerniveauet, afhænger til dels af din vægt. En person på 150 pund oplever typisk en 4-point stigning, og en 100 pund person oplever en 5-point stigning med hvert gram, der indtages.

Fiberindhold

Fiberindholdet i en fødevare spiller en rolle i dens virkning på blodsukker, fordi fiber ikke øger blodsukkerniveauet som andre typer kulhydrater gør. Hver servering af okra giver 2 gram fiber eller 8 procent af den daglige værdi. Af denne består halvdelen af ​​opløselig fiber. Den opløselige fiber i okra har vist sig at minimere stigninger i blodsukker niveauer, ifølge en juli 2012 artikel offentliggjort i “International Journal of Biosciences.”

Glykæmisk indeks

Fødevarer højt på det glykæmiske indeks forårsager ofte pigge i blodsukkerniveauer, men fødevarer, der er lave på det glykæmiske indeks, forårsager normalt kun minimale ændringer i blodsukkerniveauet. Nonstarchy grøntsager, såsom okra, er lave glykæmiske indeks fødevarer, ifølge American Diabetes Association, og kan frit nydes.

Anbefalet brug

Den amerikanske diabetesforening anbefaler mindst 3 til 5 portioner nonstarchy grøntsager om dagen. En halv kop kogt okra svarer til en servering. Medtag okra i retter, der indeholder fisk, tomater, majs eller løg, da den milde auberginelignende smag supplerer disse smagsstoffer, noterer University of Illinois Extension.