Mountainbike dæk 2,1 mod 1,95

Mountainbike dæk kommer i en række størrelser, men indsnævring af dit valg til en bestemt bredde kommer ned til dine præferencer og det terræn, du forventer at møde. Mountainbike dæk bredde er målt i inches, og to almindelige bredder er 2,1 inches og 1,95 inches. Går smalere kan give dig et løft til din hastighed, men et bredere dæk kan forbedre dit greb og reducere din chance for en lejlighed.

Forstørrelse af et dæk

For mountainbikes måles dækene i tommer, og standardhjulstørrelserne er internationalt anerkendt. Et mountainbike dæk diameter kan være 26, 28 eller 29 inches. Downhill mountainbikes og prøvecykler bruger et 26-tommer hjul, mens cross-country cykler har tendens til at foretrække et 29-tommer hjul. 28-tommer hjul er et mindre almindeligt alternativ til et 29-tommer hjul, foretrukket af kortere ryttere. Dækbredder falder generelt mellem 1,5 inches og 3,0 inches, men de mest almindelige dæk er normalt tæt på 2 inches i bredden.

Første kontakt

Bredden af ​​dit dæk påvirker hastigheden og trækkraften ved en forøgelse eller nedsættelse af kontaktplastens størrelse. Kontaktfladen er den del af dækket der rører jorden på et hvilket som helst tidspunkt, og det er normalt kun 1 eller 2 inches langt og bredt. Et bredere dæk som en 2,1 tommer vil have en lidt større kontakt patch end et 1,95 tommer dæk af to grunde, for det første er det 2,1 tommer dæk bredere, hvilket viser mere af slidbanen til jorden. For det andet har 2,1-tommers dæk mere volumen, hvilket gør det muligt at køre med lavere dæktryk uden at risikere en flade. Et lavere dæktryk øger kontakten, hvilket giver cyklen et bedre greb.

Højtryksforhold

En cykels hastighed er begrænset af flere faktorer, hvoraf den ene er hjulets rullende modstand. En større kontakt patch giver dig bedre trækkraft og absorption, men du vil ofre en vis hastighed på friktionen fra flere af dækket, der kontakter jorden. Et smalere dæk som en 1,95 tommer vil have nedsat rullemodstand, hvilket giver dig større fart på hardpakkede stier og fortov. Et højere dæktryk giver en hårdere tur, men cyklen vil føle sig hurtigere og accelerere hurtigere.

Pladfri livsstil

At få en lejlighed kan sætte en alvorlig dæmper på din dag. Den dækstørrelse, du vælger, kan have indflydelse på dine chancer for at få en lejlighed. Generelt er et snævrere dæk mindre flade end et bredere dæk, fordi det løber ved højere dæktryk, hvilket reducerer din chance for at få en knivsplade fra røret, der presser mod siderne af fælgen. Breddforskellen mellem et 2,1 tommer og 1,95 tommer dæk er imidlertid ikke signifikant, så din chancen for en lejlighed kan være meget mere afhængig af, hvor du kører, og hvor regelmæssigt dækker du luften i dine dæk.