Symptomer på allergi over for ærter og bønner

Ærter og bønner er ikke opført som en af ​​de otte fødeallergener, og forekomsten af ​​en allergi for dem er lille. Det præsenterer imidlertid på samme måde som andre fødevareallergier og behandles ved at eliminere fødevareudløserne. Ærter og bønner er en del af legume familien, sammen med jordnødder. Omkring 10 procent af børn, der er allergiske over for jordnødder, er også allergiske over for et eller flere ekstra bælgfrugter, herunder ærter og bønner, ifølge Robert Wood, M.D., i et interview med ABC News. Nogle vil vokse allergien, da de bliver ældre, mens nogle vil fortsætte med at opleve symptomer i voksenalderen.

Symptomer

Fødevareallergi symptomer spænder i sværhedsgrad fra person til person og er også afhængig af, hvor meget af den allergifremkaldende føde der indtages. En kløe eller prikkende fornemmelse i munden, elveblødninger eller udslæt, hævelse, hvæsen, mavesmerter, kramper, diarré, opkastning og svimmelhed er symptomer, du måske oplever. For nogle mennesker med allergi mod ærter og bønner er anafylaksi en risiko og involverer hævelse af luftveje, problemer med at trække vejret, chok, bevidsthedstab og død. Du kan opleve nogle få af disse symptomer eller dem alle.

Diagnose

Diagnostisering af den specifikke mad, der forårsager din allergiske reaktion, er nogle gange vanskelig. Dette gælder især i tilfælde af mindre almindelige allergier, såsom ærter og bønner. Ved at holde en fødevare dagbog kan din læge søge efter mønstre, hvilket hjælper med at identificere den mad, du er allergisk over for. Skriv ned, hvad du spiser, hvor meget og hvilke symptomer der vises kort efter. Hvis din læge har mistanke om ærter eller bønner, kan han udføre en hudpricktest eller en blodprøve for at observere din krops respons på allergenet. Hvis du fjerner ærter og bønner fra din kost, kan du se, om dine symptomer svækkes. Hvis symptomerne dukker op igen, når du genindfører dem, er du sandsynligvis allergisk over for dem i en vis grad.

Behandling

Eliminere ærter og bønner fra din kost for at forhindre en allergisk reaktion indebærer at læse etiketter for at sikre, at du ikke fejlagtigt indtager en udløsende mad. Spise i restauranter er særlig udfordrende, fordi mange kun efter allergifremkaldende oplysninger for de øverste otte madallergener. Salatstænger er særligt bekymrende, fordi sikre fødevarer kan have været i kontakt med ærter eller bønner, hvilket øger risikoen for en allergisk reaktion. Hvis du er i tvivl om fødevaresikkerheden, er det bedst at undgå at spise det. Mindre madallergi kan reagere på antihistaminer. Vigtige fødevareallergier kræver ofte, at der transporteres en injicerbar dosis af epinephrin til behandling i tilfælde af utilsigtet indtagelse.

Mad, der skal undgås

Undgå helbønner og ærter er en indlysende måde at forhindre en allergisk reaktion på. Imidlertid er begge produkter nogle gange til stede i fødevarer, og du kan måske ikke indse det. Tørrede ærter vises i nogle typer af trail mix og vegetabilsk krakkere. Mosede bønner bruges nogle gange til at forberede dips som hummus eller guacamole, og hele bønner og ærter forekommer ofte i supper, chili og gryderet. Bønnepasta anvendes i nogle typer asiatiske saucer og marinader og bør undgås. Mexicansk køkken gør også brug af bønner og kan ikke være sikkert at spise.