Nødder og zink

Nødder er en bærbar og nærende snack, som du kan nyde næsten hvor som helst. De er naturlige kilder til mange vitaminer og mineraler, herunder zink, et vigtigt mineral. Forbruger en række forskellige nødder og andre zinkrige fødevarer daglig vil sikre et passende indtag af mineralet. Konsulter en registreret diætist for en detaljeret liste over næringsrige fødevarer.

En række nødder giver gode kilder til zink og andre vigtige næringsstoffer. De nødder, der giver mest zink, omfatter cashewnødder, mandler og jordnødder. En ounce af ristede cashewnødder giver 1,6 mg zink eller 11 procent af din anbefalede daglige værdi eller DV. En fødevare, der giver mere end 10 procent af den anbefalede DV til et bestemt næringsstof, betragtes som en god kilde. En ounce mandler eller jordnødder giver kun 1 mg zink eller 7 procent af DV. Ud over zink er nødder pakket med protein, fiber og essentielle fedtsyrer. Andre vitaminer og mineraler, der er rigelige i nødder, omfatter B-komplekse vitaminer, E-vitamin, kalium, calcium, magnesium og selen.

Zink er et vigtigt mineral, som du skal opnå dagligt ved at indtage et bredt udvalg af fødevarer. Det spiller roller i vækst og udvikling af mange vigtige områder af kroppen, herunder immunitet, cellulær metabolisme, proteinsyntese, sårheling og neurologisk funktion, noterer kontoret for kosttilskud. Personer, der er mest udsatte for zinkmangel, omfatter spædbørn, underernærede personer, ældre voksne, strenge vegetarer og dem med malabsorption eller intestinale lidelser.

Adolescent og voksne mænd kræver 11 mg zink dagligt, mens kvinder kun kræver 9 mg dagligt. Gravide og ammende kvinder kræver større mængder zink, ca. 11 til 13 mg zink dagligt. Spædbørn og børn kræver kun 2 til 8 mg zink dagligt. Kontakt en registreret diætist for et personlig zinkbehov baseret på dit aktivitetsniveau og tilstand. Du kan få dit daglige krav til zink fra en række forskellige fødevarer. Ud over den rigtige kost anbefaler Linus Pauling Institute en multivitaminformel, der giver 100 procent af DV til zink og andre næringsstoffer.

Mens nødder er en rig kilde til næringsstoffer, er de også højt i kalorier, så forbruge dem i moderation. Spis en håndfuld eller omkring 1 ounce af nødder hver dag. Nødder udgør en glimrende tilføjelse til snacks såsom varmt eller koldt korn, yoghurt eller frugt kopper. De kan også føjes til din yndlings salat, wrap eller bagt god opskrift. Andre fødevarer, der giver zink, omfatter mejeriprodukter, bælgfrugter, frø, korn og grønne grøntsager. Skaldyr, oksekød, fjerkræ og andre røde kød er også rige kilder til zink.

Ernæring i nødder

Zink’s funktion

Daglig henstilling

Diet overvejelser