Ernæringsmæssige fakta for en orientalsk sød kartoffel

Orientalske søde kartofler, også kendt som japanske søde kartofler eller japanske yams, har en rødlig hud, der udviser en bitter smag, så disse kartofler serveres normalt uden den. Som med traditionelle søde kartofler er orientalske søde kartofler rige på kulhydrater med minimal fedt og protein. Du kan kaste orientalske søde kartofler og bruge dem i stekfri retter eller stege dem.

Orientalske søde kartofler er rige på kalorier, som hver 6 oz. Kartoffel giver 240 kalorier. Dette beløb omfatter 12 procent af dine daglige kalorier baseret på en 2.000-kalorie diæt. På grund af indholdet af højt kalorieindhold er orientalske søde kartofler måske ikke ideelle til slankekure, da det ville gøre en betydelig indsats for at forbrænde disse kalorier. Det ville tage 49 minutter at spille volleyball eller 56 minutters kano at forbrænde 240 kalorier.

Orientalske søde kartofler er højt i kulhydrater, da næringsstoffet omfatter mere end 92 procent af kalorierne i hver kartoffel. En 6 oz. Orientalsk søde kartoffel indeholder 57 g kulhydrater, med 36 g sukker og 5,6 g kostfibre. Forbruger tilstrækkelige niveauer af kostfiber er afgørende for et godt helbred, da næringsstoffet fremmer fedthed og fordøjelseshygiejne. Kostfibre kan også hjælpe med at holde kolesterolniveauet i kontrol. Mænd skal forbruge 38 g fiber dagligt, mens kvinder skal forbruge 25 g.

Som med andre typer kartofler er orientalske søde kartofler næsten uden protein. Hver 6 oz. Orientalsk sød kartoffel giver 3,5 g protein, hvilket er mindre end halvdelen af ​​hvad en 8 oz. Glas mælk giver. Protein hjælper dine muskler med at komme sig fra motion og er afgørende for en god vækst.

Orientalske søde kartofler har lav fedtindhold, med kun 4 g pr. 6 oz. kartoffel. Kostfedt er afgørende for livet, da det hjælper med at give energi og hjælpemidler i absorptionen af ​​visse næringsstoffer, kendt som fedtopløselige næringsstoffer. Du kan tilføje sunde fedt til dine søde kartofler ved topping dem med nødder smør.

Kalorier

Carbohydratindhold

Proteinindhold

Fedtindhold