Omega-3 fedtsyrer: anbefalet dosering til børn

Omega-3 fedtsyrer er afgørende for et barns hjernefunktion og overordnet vækst og udvikling. Ifølge Dr. William Sears, M.D., i “The NDD Book”, “er en mangel på omega-3 fedtstoffer nr. 1 ernæringsproblem hos børn.” Den anbefalede daglige dosis omega-3 afhænger af barnets alder og medicinske tilstand. Dosis bør bestemmes med barnets individuelle behov og kun efter høring af barnets læge eller anden sundhedsudbyder.

Omega-3 Fedtstoffer

Omega-3-fedtstoffer er flerumættede fedtsyrer, der almindeligvis betegnes som essentielle fedtstoffer, fordi de kræver næringsstoffer til hjerne og kropsfunktion. Kroppen kan ikke fremstille sine egne omega-3 fedtsyrer, så omega-3 fedt må spises. De tre hovedtyper af omega 3 fedtstoffer er alfalinolensyre eller ALA, eicosapentaensyre eller EPA og docosahexaensyre eller DHA. EPA og DHA er de omega-3’er, som hjernen og kroppen faktisk bruger. ALA skal omdannes af kroppen til EPA og DHA.

Sundhedsmæssige fordele ved omega-3 fedtstoffer til børn

Omega-3 fedtstoffer er rigelige i hjerneceller, nervesynapser, visuelle receptorer, binyrerne og kønkirtler og er derfor afgørende for et barns normale vækst og udvikling. Omega-3 fedtstoffer er afgørende for at holde barnets hjerne og krop i biokemisk balance og give børnene byggestenene for et stærkt immunsystem. DHA betragtes som den vigtigste omega-3 til den voksende hjerne, mens EPA anses for afgørende for immunsystemets sundhed. Omega-3-fedtstoffer hjælper også med at reducere inflammation og kan spille en rolle ved at reducere risikoen for kroniske sygdomme som hjertesygdomme, kræft og leddegigt.

Daglig indtagelse af Omega-3 fedtstoffer til børn

US Food and Drug Administration etablerede daglige værdier eller DV’er for totalt fedt og mættet fedt, men har endnu ikke etableret daglige værdier for flerumættede fedtstoffer som omega-3. Fødevare- og Ernæringsrådet for Institut for Medicin, Nationale Videnskabsakademi etablerede diætreferenceindtag eller DRI for ALA for individer baseret på alder og køn. ALA DRI’erne spænder fra 500 mg til spædbørn op til 1.600 mg dagligt hos mænd i alderen 14-18 år. US Department of Agriculture, Food and Nutrition Information Center tilbyder et interaktivt værktøj til at bestemme DRI’er til diætplanlægning. Værktøjet bestemmer DRI for de angivne næringsstoffer, herunder ALA, baseret på de personlige oplysninger, der leveres. Dr. Sears, i “The NDD Book,” anbefaler forskellige doser til forskellige aldre. For spædbørn er den anbefalede dosis mindst 300 mg pr. Dag. For børn i alderen 2 til 3 anbefales mindst 400 mg om dagen. For børn over 4 år er den anbefalede dosis mindst 600 mg pr. Dag. Tre ounces laks to gange om ugen for børn under 4 og 6 ounce laks to gange om ugen for børn over 4 giver omtrent det antal omega-3, som et barn har brug for over en fire til seks dages periode. Nogle sundhedsplejersker anbefaler en højere terapeutisk dosis på op til 1000 mg om dagen for børn med autisme, ADD, ADHD eller indlæringsvanskeligheder.

Afbalancering af essentielle fedtstoffer til børn

En undertiden overset men lige vigtig faktor ved bestemmelsen af ​​den korrekte daglige børns dosering af omega-3 fedt er forholdet mellem omega-6 og omega-3 fedtstoffer, der forbruges. Eksempler på omega-6-fedtstoffer er animalske fedtstoffer, saflorolie og sojabønneolie. Børns hjerner har et forhold på omkring 2: 1 eller 3: 1 af omega-6 til omega-3 fedtstoffer. Den gennemsnitlige amerikanske kostforhold er mere end 10: 1. Når omega-6’er og omega-3’er er ude af balance, rammer kroppen sig selv, og børn lider af inflammatoriske sygdomme som astma, eksem og inflammatorisk tarmsygdom. Således kan reduktion af omega-6-forbrug, mens stigende omega-3-forbrug er nødvendig for at opnå den rette balance af essentielle fedtstoffer i et barns kost.

For spædbørn under 9 måneder giver modermælk et gennemsnitligt omega-6 til omega-3-forhold på 2: 1. Til ældre spædbørn og børn lever fedtfisk som vilde fanget laks, tunfisk eller hellefisk både EPA og DHA omega-3 fedtstoffer. Ligesom modermælk har vildt fisk et forhold mellem 2: 1 omega-6 og omega-3. Hørfrøolie, nødder og nødolie indeholder omega-3 fedt i form af ALA. Fordi et barn måske ikke er i stand til effektivt at omdanne ALA til DHA og EPA, foretrækkes seafood kilder til omega-3. Kid-venlige fisk opskrifter kan findes i “The NDD Book.”

For børn, der nægter at spise fisk, er omega-3-kosttilskud tilgængelige i olier, bløde gelkapsler og bløde tygge. Disse kosttilskud er ofte smagfuldt til at skjule den fishy smag børnene kan finde ubehagelige. Når man leder efter kosttilskud, skal man se efter ordene “Safe Source” for at sikre, at olien er testet af tredjepart, certificeret for renhed og fri for miljømæssige forureninger. Overvej også kosttilskud, der ikke indeholder kunstige farver og sødestoffer.

Kid-Friendly Fødevarekilder af Omega-3 Fedtstoffer

Kid-Friendly Kosttilskud Kilder til Omega-3 Fedtstoffer