Muskelspasmer efter en træning

Muskelkramper opstår, når dine muskler kontrakt ufrivilligt. Denne begivenhed kan være både smertefuld og alarmerende, især når du lige er færdig med en øvelsesrutine og kan være bekymret for, at du har oplevet en muskelskade. Selvom det ikke typisk er årsag til bekymring, kan muskelspasmer indikerer behovet for forbedret muskelkonditionering eller ernæring før og under en øvelse.

Muskelkramper, der opstår efter træning, har tendens til at have to hovedårsager. Den første er muskel træthed. Hvis du genoptager et træningsprogram eller en sport efter en pause, er dine muskler måske ikke parat til at arbejde på det niveau, de tidligere kunne opretholde, hvilket kan resultere i overbelastning og spasmer. Den anden årsag er udtørring fra tabt sved i løbet af din træning. Sammen med vand indeholder din sved natrium, et mineral, der er nødvendigt for at holde dine muskler i orden. Hvis du mister for meget vand og salte gennem sved under din træning, kan du opleve smerter.

Hvis du tidligere har haft muskelkramper, skal du træffe forebyggende foranstaltninger inden fremtidige træningssessioner. Disse kan omfatte drikker masser af væsker hele dagen og øger dit væskeindtag før, under og efter din træning. Hvis temperaturen er meget varm eller du ved, at du vil udøve intens, prøv at drikke en elektrolytholdig drik, som har salte der kan hjælpe med at fylde tabt natrium. En god fem til ti minutters stretch session efter din opvarmning kan hjælpe med at løsne dine muskler. Du bør også strække efter din træning rutine.

Hvis du oplever post-workout muskelspasmer, skal du tage et par ekstra øjeblikke for at strække musklen. Dette kan hjælpe med at lindre spænding og tæthed, der kan skyldes kramper. Hvis du i øjeblikket oplever en spasme, kan en varmepude også lindre krampemusklen. Men hvis du har problemer med ømhed efter en spasme, er is et bedre antiinflammatorisk valg. Fortsæt med at drikke vand eller elektrolyt erstatter drikkevarer efter din træning for at lette dehydrering. Hvis du tager et nonsteroidalt antiinflammatorisk middel, såsom ibuprofen eller naproxen, kan du også reducere smerte og betændelse efter muskelkramper.

Hvis du oplever muskelkramper, der ikke går væk efter flere timer eller holder tilbagevendende, søg lægehjælp. Ekstremt smertefulde muskelkramper kan også berettige lægehjælp. Hyppig muskelkramper kan indikere en mineral ubalance, herunder calcium-, kalium- eller magnesiummangel. Muskelspasmer kan også være et resultat af nedsat nerve eller hjernefunktion.

Årsager

Forebyggelse

Behandling

Advarsel