Svømning og ondt i halsen

Det er fristende at gå ud til poolen, når dit eneste symptom på sygdom er et ondt i halsen. Et ondt i halsen påvirker ikke altid din præstation og dermed din evne til at svømme ved poolen. Stadig bare fordi din ondt i halsen ikke synes at påvirke dig tungt, kan det påvirke andre lånere. Ikke kun svømmer mens syg spredes bakterier og bakterier, men det kan gøre dit ondt i halsen værre med følsomhed overfor de kemikalier, der anvendes i poolen.

Kold og influenza

Den generelle regel tommelfingeren, når du er syg er, at hvis symptomerne er over nakken, er det fint at fortsætte, om end i mindre tempo. Det betyder, at ondt i halsen, løbende næse eller hoste er typisk fint. Nedenfor-hals symptomer såsom kvalme, magekramper og trængsel i brystet kræver hvile. Alligevel er dine symptomer som helhed en bedre indikation for, om du skal svømme. Congestion eller en løbende næse er fint, men et ondt i halsen og en høj feber er smitsom og kan kræve lægehjælp.

Chlorreaktion

Når din ondt i halsen ikke er et resultat af en forkølelse eller anden sygdom og opstår under eller efter din svømmetur, kan du have en allergisk reaktion på klor. Klorallergi og astma er en tilstand, hvor koncentrationen af ​​poolkemikalier udløser både allergi og astmasymptomer, herunder vejrtrækning, indsnævret vejrtrækning, nysen og ondt i halsen. Chlor-udløst astma og allergier er mere almindelige hos personer, der allerede er blevet diagnosticeret med astma.

Fritidsvandsygdom

Når du svømmer i offentlige pools og rekreativt vand, risikerer du at indgå visse vandbårne sygdomme eller rekreative vandlidelser eller RWI’er. En type RWI er specifikt begrænset til naturlige ferskvands- og saltvandskilder, hvor der findes blå og grønne alger. Sommetider kaldes cyanobakterier, kontakt med algerne resulterer i kvalme, diarré, ondt i halsen, feber, hovedpine, kramper og ledsmerter.

Forholdsregler for svømning

Når du allerede er syg med ondt i halsen, især en med feber eller smerter, er det altid bedst at blive hjemme for at undgå at forurene vandet og sprede bakterier. Hvis dit ondt i halsen opstår under eller efter svømning, er det sandsynligt, at vandet forårsager smerten. Hvis du er allergisk eller astmatisk, hjælper svømning i en velventileret eller udendørs pool at sprede kemikalier for at undgå reaktioner. Hvis dit ondt i halsen er et resultat af at svømme i udendørs, ubesmittet vandkilde, skal du konsultere din læge for undersøgelse og undgå at svømme i vandområder nær eller indeholdende synlige alger.