Hudpletter på nakken

Patches, der vises lysere eller mørkere end den omgivende hud på din hals, er normalt ikke tegn på et alvorligt medicinsk problem, men kan være kosmetisk frustrerende. Denne type af misfarvning af huden er kendt som hyperpigmentering eller hypopigmentering og kan skyldes en række faktorer, herunder genetik, medicin og solbeskyttelse. Huden dækker din hals er tyndere end din ansigtshud og mere sårbar over for skader fra solen og aldringen. Lær hvad der kan forårsage stygge flekker og hvordan man behandler og beskytter den delikate hud under hagen.

Hyperpigmentering

Hyperpigmentering refererer til misfarvning af huden, der opstår på grund af overskydende melaninproduktion. Melanin er ansvarlig for at give din hud en naturlig farve. Når melaninproduktionen stiger på visse områder i din nakke, er resultatet mørk hudtonen, der skarpt kontrasterer med din normale hud. Ifølge New Zealand Dermatological Society er tekstur af din halshud også egnet til at ændre sig som misfarvning sætter ind.

hypopigmentering

Hypopigmentering refererer til et fald i melaninproduktionen, hvilket giver det nøjagtige modsatte af hyperpigmentering. Kort sagt, du er tilbage med lysere blødninger på din hals, som også er en skarp kontrast til din naturlige hudfarve. Hypopigmentering er mere fremtrædende hos dem med mørkere hudtoner som afroamerikanere, indianere og de af latinske afstamninger. Hypopigmentering, også kaldet depigmentering, forekommer i lokaliserede områder som f.eks. Bagsiden af ​​nakke og ansigt.

Årsager

Årsagerne til pletdannelse kan tilskrives genetiske faktorer, solskader og generel aldring. Fotografering er en tilstand, der opstår, når års skadelige UVB-stråleeksponering skader de dybere lag i din hud, ifølge New Zealand Dermatological Society. Dette danner pletter, der er kendt som alderspletter eller leverflader, der danner på din hals i løbet af dit liv. Lysere pigmentering kan være en tilstand kendt som vitiligo. Ifølge University of Maryland Medical Center har vitiligo ingen kendt årsag, men forskere mener, at genetik kan spille en vigtig rolle i depigmentering.

Behandling

Mørkere pletter på nakken kan behandles effektivt ved brug af falme cremer indeholdende hydroquinin. Disse cremer nedbryder overskydende melanin, genopretter naturlig hudtone. Procedurer som kemisk peeling og laser hudforyngelse, der udføres på kontoret af en autoriseret hudlæge, har også vist et løfte om at korrigere mørkere pigmenteringsproblemer på bagsiden af ​​halsen, ifølge New Zealand Dermatological Society. Lettere hudpletter behandles bedst med kortikosteroid cremer tidligt ind i lidelsen. Andre behandlinger omfatter beskyttelse af din hud med solcreme og brug af skjulere til at jævnligt ud huden din dagligt.

Overvejelser

Beskyttelse er nøglen til at hjælpe din hud med at helbrede samt forhindre yderligere misfarvning fra at forekomme. Ifølge American Academy of Dermatology anbefales året rundt solcreme ansøgning at stoppe solens stråler fra at skade de dybere lag af huden. Beskyttelsesbeklædning som f.eks. Halshalsede skjorter, tørklæder og hatte giver skygge i nakken, blokkerer hårde vinde og UVB-stråler. En anden forebyggende foranstaltning, der hjælper dig med at bestemme eventuelle ændringer i huden, er årlig undersøgelse af din hals. Kig efter nye pletter af misfarvning samt vækst og ulige former.