Streng slim under amning

Ved at holde øje med indholdet af en brystfødt babys bleer hjælper ammende mødre, at babyen får nok til at spise. Slim i din babys ble er ikke usædvanlig, selv i en ammende baby, og det meste er det ikke en årsag til medicinsk bekymring. Behandling og forebyggelse af streng slim i babyens fæces kræver ofte ændringer i din kost og amningspraksis, og du behøver ikke holde op med at amme din baby.

Årsager

Synlige mængder af slibende slim i babyens fæces er ofte resultatet af udsættelse for fødevarer i kosten eller visse proteiner fra fødevarer, som du spiser, som derefter passerer ind i din modermælk. At starte din baby på vitamindråber, som ofte anbefales til ammende babyer, er en anden årsag til stram mucus i afføringen, forklarer KellyMoms hjemmeside. En ubalance af foremælk og bagmælk er en anden årsag til slim i din brystfødte babys afføring. Intestinale infektioner såsom viral gastroenteritis forårsager også snedækket slim i spædbarns afføring. Mindre almindelige alvorlige fordøjelsesforstyrrelser, såsom Crohns sygdom, forårsager slim i babyens fæces.

Identifikation og diagnose

En lille smule slim i din brystfødte babys afføring, der sker en eller to gange, er ikke en årsag til medicinsk bekymring. Imidlertid kræver store mængder streng slim, pludselige ændringer i barnets afføring eller spisevaner, regelmæssig passage af slim i afføring eller slim ledsaget af blod, en læge- og amningskonsulent. Overvej at spore babyens afføring og mærke farve, konsistens og lugt sammen med, hvilke faste stoffer din baby forbruges, og hvilke fødevarer du har forbrugt, før din baby passerede den mucusfyldte afføring.

Behandlinger

Strenge slim i barnets fæces, der stammer fra viral gastroenteritis, kræver ingen specifik behandling, og du bør fortsætte med at amme din baby. Hvis han bliver dehydreret på grund af diarré eller opkastning, anbefaler nogle børnelæger at behandle dehydrering med en oral elektrolytopløsning ud over amning. Hvis du har mistanke om, at slim i babyens fæces er relateret til fødevarer i din egen diæt eller i fødevarer, som du giver til din baby, begynder din læge eller amningskonsulent ofte at behandle med en eliminerende kost, der beder dig om at fjerne visse kategorier af fødevarer, som f.eks. Mejeriprodukter, indtil problemet med dit barns afføring løser. For at behandle ubalance af foremælk og bagmælk anbefaler mælkekonsulenter ofte at udtrykke mælken i et til to minutter for at fjerne noget af foremilken og derefter låse barnet mod brystet.

Forebyggelse

Tager kosttilskud af acidophilus eller fodrer din baby yoghurt efter en kamp med viral gastroenteritis hjælper med at genoprette normal tarm funktion. Tjek med din børnelæge, før du giver din baby kosttilskud. Hvis du lider af foremilk-bagmilk-ubalance, skal du tale med din amningskonsulent om at ændre din amningsmetode for kun at tilbyde en bryst per fodring, da denne metode gør det muligt for din baby at få mere af bagmælken, forklarer breastfeeding-hjemmesiden.