Risici fra unormalt lave lipider

Lipider er en klasse af stoffer, der omfatter kostfedt og internt og kost-cholesterol. Du har brug for disse stoffer for at bevare visse aspekter af dit helbred, og hvis dine niveauer af lipider og lipidbiprodukter går for lave, kan du udvikle alvorlige helbredsproblemer, herunder essentielle fedtsyre mangler og en lav kolesterol tilstand kaldet hypolipidæmi.

Det grundlæggende

Du har brug for en vis mængde fedt i din kost for at forsyne din krop med stoffer kaldet essentielle fedtsyrer. Organiske funktioner, som er afhængige af tilstedeværelsen af ​​disse syrer, omfatter hjernens udvikling, normal blodpropper og regulering af potentielt farlig inflammation. Du har også brug for fedt til at absorbere og bruge vitaminerne A, D, E og K. Kolesterol hjælper med at danne alle celler i din krop. Det hjælper dig også med at producere vitale stoffer kaldet hormoner og beskytte nerverne, som bærer signaler til og fra din hjerne.

Væsentlig fedtsyre mangel

De essentielle fedtsyrer du behøver for at bevare dit helbred kaldes linolensyre eller alfa-linolensyre og linolsyre. Alfa-linolensyre tilhører en klasse stoffer kaldet omega-3 fedtsyrer, mens linolsyre tilhører en klasse stoffer kaldet omega-6 fedtsyrer. Den typiske amerikanske kost indeholder betydeligt flere omega-6 syrer end omega-3’er, ifølge Oregon State University’s Linus Pauling Institute. Hvis du ikke får nok af begge disse syrer, kan du udvikle symptomer, der omfatter dårlig helbredelse af sår, øget modtagelighed for infektion og et skællende, tørt udslæt på din hud. Spædbørn og børn, der ikke får nok af disse syrer, kan opleve unormalt lave vækstrater.

Forståelse af hypolipidæmi

Hypolipidæmi opstår, når dine blodniveauer af normalt skadeligt LDL-kolesterol falder under 50 mg / dL, eller når dit blodniveau af total cholesterol falder under 120 mg / dL. Ud over LDL inkluderer de samlede kolesteroltalte dine blodniveauer af gavnligt HDL-kolesterol og en anden form for normalt skadeligt kolesterol kaldet VLDL-kolesterol. Nogle mennesker udvikler en form for hypolipidæmi, der kaldes primær hypolipidæmi, der stammer fra genetiske abnormiteter. Men de fleste udvikler en form for lidelsen kaldet sekundær hypolipidæmi, som kan stamme af sundhedsmæssige problemer, der omfatter næringsmalabsorption, underernæring, kronisk infektion, en overaktiv skjoldbruskkirtlen og blodkræft.

Risiko for hypolipidæmi

Risikoen ved sekundær hypolipidæmi er typisk den samme som de, der er forbundet med dens underliggende årsager, “Merck Manual for Healthcare Professionals” rapporter. Personer med visse former for primær hypolipidæmi må ikke have tilstrækkelig LDL og VLDL i deres blodstrømme til at transportere tilstrækkelige mængder E-vitamin, hvis det er tilfældet, kan alvorlig vitamin E-mangel udløse symptomer, der omfatter nerveskade, degeneration af retina i øjnene , Hjerneskade og død. Spædbørn med en anden form for primær hypolipidæmi kan udvikle problemer, der omfatter mangel på normal fedtabsorption, nerveskader og generel manglende evne til at trives. Kontakt din læge for mere information om passende lipidniveauer og de potentielle risici forbundet med unormalt lave lipidniveauer.