Plantar callus behandling

Plantar calluses kan være smertefulde og ujævn, hvilket gør daglige aktiviteter som at gå vanskeligt og ubehageligt. De kan forekomme af mange grunde – nogle der kan drage fordel af en lægehjælp. Derfor er det vigtigt at forstå, hvad der forårsager plantar calluses at forekomme, og hvordan de kan afhjælpes.

Definition

En plantar callus er en fortykket mængde hud, der kan udvikle sig på bunden af ​​foden, hvor dit hælben knytter sig til dine tæer. Den hud, der danner callusen, kan være grå eller gullig udseende, tør, hård, smertefuld og flaky. Plantar calluses kan forekomme på grund af knogleresformiteter, ukorrekt passende sko eller glidende sokker, der lægger pres på områder af fødderne, der ikke bruges til ekstreme mængder stress.

Behandlingsmuligheder

For at behandle en plantar callus kan en læge trimme den tykke hud med en skalpel. Han kan også klæde callus i en plaster, der indeholder 40 procent salicylsyre eller anvende opløsningen topisk. Disse typer af pletter og cremer skal genanvendes dagligt efter fjernelse af den døde hud med en metalfil eller pimpsten. I ekstreme tilfælde, hvor problematisk knogledannelse forårsager plantar calluses, kan en læge udføre en kirurgisk procedure for at tilpasse benene i fødderne.

Tips

Der er nogle over-the-counter patches, der kan bruges til at behandle plantar calluses, men du skal være forsigtig, når du ikke er under læge tilsyn. Nogle af disse pads er medicineret med salicylsyre, hvilket kan forårsage, at den sunde hud omkring callus bliver irriteret eller inficeret. Brug altid sokker og polstret sko, som passer korrekt til dine fødder. Dette kan minimere irritation af nuværende plantar calluses — og forhindre, at nye forekommer.

Overvejelser

For at hjælpe en plantar callus forsvinder hurtigere, anbefaler KidsHealth at blødgøre dine fødder i varmt vand. Fugtigt huden af ​​dine fødder med en tyk lotion efter tørring af dem for at hjælpe med at fælde vand i huden. En skopude, som kan købes i en række forskellige apoteker eller købmandsforretninger, kan hjælpe med at lette smerte og pres som callus helbreder. Disse puder kan diskret placeres i en sko og skæres ned for at passe mange former.

Advarsler

Søg hjælp fra en læge, hvis du udvikler følelsesløshed i tæerne eller fødderne, især hvis du har diabetes. Se desuden en læge, hvis plantar callus er kronisk eller ledsages af dræning, rødme, varme eller smerte. Disse kan være symptomer på en infektion. En læge kan fjerne dette usunde væv og ordinere antibiotika for at holde infektionen spredt eller blive værre.