På hvilken del af kroppen vokser håret hurtigst på en normal mands krop?

Mænd vokser hår på mange områder af kroppen, men området med det hurtigste voksende hår er på ansigtet. Især det område, hvor en mand dyrker et skæg, indeholder håret, der vokser hurtigst på hans krop og sandsynligvis nødvendiggør daglig barbering, hvis han ikke holder skæg. Hårvækst kan variere fra person til person, men normalt er ansigtshår den hurtigst voksende, selv om visse hårvækstforstyrrelser kan påvirke det.

Væksthastighed

Hår vokser i forskellige satser over hele kroppen. Ansigtshår på en mand vokser imidlertid usædvanligt hurtigt og går ud over alle de andre områder på hans krop. Estimater forudsiger, at ansigtshår i skægområdet hos en voksen mand kan vokse 0,4 millimeter om dagen. Det kan ikke virke meget hurtigt, men hvis en mand aldrig skærer sit skæg i sin levetid, kan det vokse til at være over 30 meter langt!

Faser af vækst

Under udviklingen af ​​en bestemt hårfollikel er der tre faser af vækst. Den første er catagenfasen, hvor håret rødder sig ind i din hud, og der er ingen påviselig vækst. Den anden er telogenfasen, som også er en hvilende fase og varer i ca. 100 dage for hår på hovedet. Den endelige fase er anagenfase, hvor hårsækken virkelig vokser. Det kan vare i årevis, indtil håret falder ud, og er den mest variable fase i forskellige mænd.

grooming

Når man dyrker skæg, skal man holde fast i skægvæksten. Da mænds ansigtshår vokser så hurtigt, kræver det daglig opmærksomhed for velplejede pleje. Trimmingskanter, udrensning af tykkelse og opretholdelse af skægets rimelige længde er alle vigtige dele af skægpleje, og alle påvirkes af den samlede hastighed af ansigtshårvæksten.

Fordele

De praktiske fordele for mænds ansigtshår vokser så hurtigt er potentielt mange. En åbenbar grund er, at mænd, der lever i koldere klimaer, kan vokse dette hår for at holde ansigtet varmere. På en mere personlig side kan mange mænd vælge at skjule hud- eller ansigtsfejl eller at afbalancere deres ansigtsudseende ved at dyrke et skæg.

Undtagelser

Der er en række hårvækstforstyrrelser, der kan påvirke hårfrekvensen hos mennesker. Et eksempel er hypertrichosis. Hypertrichose er en medicinsk tilstand, som kan påvirke mænd og kvinder, og er præget af overdreven hårvækst i områder, som normalt ikke vokser hår. Hos mænd med hypertrichose kan det hurtigst voksende hår ikke være ansigtshår, selvom ansigtshårvæksthastigheden fortsat vil være meget hurtig sammenlignet med andre mænd.