Næringsstoffer tæthed af mælk

Mælk er fuld af essentielle vitaminer og mineraler. Den fås i flere former, fra fedtfri til fuldmælk. Alle slags mælk giver gavnlige næringsstoffer, men hele mælk har mere fedt og kalorier. Du har brug for tre kopper eller ækvivalenter mælkfødevarer hver dag for en sund, afbalanceret kost, foreslår MyPyramid.gov.

Mælk er bedst kendt for sin evne til at holde dine knogler og tænder stærke. Mineraler som calcium, fosfor og kalium samt vitamin D findes alle i mælk. Calcium gør ikke kun dine knogler stærke og hårde, det hjælper også blodgennemstrømningen og gør det muligt for nerver at bære beskeder til og fra hjernen. D-vitamin hjælper med absorption af calcium. Omkring 85 procent af fosforet i kroppen bruges i knogler, men resten af ​​det giver struktur til cellemembraner og hjælper med at give energi til alle celler, forklarer Linus Pauling Institute. Kalium er afgørende for hjertefunktionen, såvel som muskel- og skeletbevægelse. Du har brug for 1.000 mg calcium, 600 IE af D-vitamin, 700 mg fosfor og 2.000 mg kalium dagligt. Næringsindholdet varierer afhængigt af den type mælk du har.

Hele mælk er 3,25 procent fedt. En 8 oz. Glas giver 150 kalorier, ca. 8 g protein, 8 g fedt og 11,5 g kulhydrater. Mere end halvdelen af ​​fedtet i fuldmælk er mættet, hvilket kan øge risikoen for LDL-kolesterol, hvilket fører til hjertesygdomme, forklarer Mayo Clinic. Denne betjening tilvejebringer 276 mg calcium, 124 IE af vitamin D, 205 mg fosfor og 322 mg kalium.

Mælk med reduceret fedtindhold har 1 til 2 procent fedtindhold. Hver 8 oz. Glas indeholder ca. 120 kalorier, 8 g protein, 4 g fedt og 11,5 g kulhydrater. Derudover giver denne betjening 293 mg calcium, 120 IE af D-vitamin, 224 mg fosfor og 342 mg kalium, rapporterer USDA.

Skummet eller fedtfri mælk har mindre end 5 g fedt pr. Portion. Hver 8 oz. Glas har omkring 90 kalorier, 8,5 g protein og 12,5 g kulhydrater. Derudover giver den 316 mg calcium og 120 IE af D-vitamin. Skummetmælken er rig på fosfor og kalium, en porsionsindhold indeholder 255 mg fosfor og næsten 420 mg kalium.

Vitaminer og mineraler

Sødmælk

Lavmælk mælk

Skummetmælk