Medicin, der hjælper med nervesmerter

Nervesmerter skyldes lidelser, der forstyrrer eller forstyrrer nervernes funktion, der muliggør opfattelse af følelser. Medicin, der anvendes til behandling af nervesmerter, varierer afhængigt af den bagvedliggende årsag. For eksempel kan nervesmerter på grund af diabetes eller igangværende smerter efter helvedesild behandles med en topisk medicin eller antidepressiv eller antiseptisk medicin. Nervesmerter på grund af unormal nervefunktion eller tryk på en nerve, som med en hernieret disk, kan forbedres ved injektion af en anden type medicin.

Aktuelle lægemidler

Anvendelse af medicin til området med ubehag giver nogle gange midlertidig lindring af nervesmerter. Den numbing medicin lidocaine er tilgængelig som creme, gel, spray eller patch. Mens lidokain fungerer godt for nogle mennesker, skal det genanvendes hele dagen, og lappen kan kun anvendes 12 timer om dagen. En anden mulighed er capsaicin, et derivat af chili peber. Ifølge en artikel fra februar 2013, der blev offentliggjort i “Cochrane Database of Systematic Reviews”, viser anvendelsen af ​​en højdoseret receptpligtig capsaicin patch (Qutenza) mest effektive, når der behandles tilstande som nervesmerter forbundet med helvedesild og human immunodeficiency virus eller HIV. Capsaicin patch behandling er effektiv i omkring 12 uger. Anvendelse af en capsaicin patch forårsager typisk intens brænding og kræver forbehandling med dumme medicin.

Antidepressiva

Antidepressiv medicin, der tages dagligt, kan være effektiv til behandling af nervesmerter hos nogle mennesker. Det menes at de arbejder ved at ændre den måde, hvorpå nerveceller kommunikerer. Duloxetin (Cymbalta) var effektiv til behandling af diabetisk nerve smerte, ifølge en januar 2014 review offentliggjort i “Cochrane Database of Systematic Reviews.” Amitriptylin (Elavil) er et andet antidepressiv middel, der anvendes til flere typer nervesmerter. Hvis en person ikke får relief fra en antidepressiv medicin, er det muligt, at en anden beslægtet medicin kan være effektiv.

Antiseizure Medicin

Antiseizure medikamenter eller antikonvulsiva midler virker også ved at ændre den måde, hvorpå nerveceller kommunikerer. Som antidepressiva skal disse tages dagligt for at være effektive. Mange antiseizure medicin er blevet forsøgt til behandling af nervesmerter. Medikamenterne gabapentin (Neurontin) og pregabalin (Lyrica) synes at være mest succesfulde ved behandling af diabetisk nervesmerter og smerter på grund af helvedesild, ifølge en november 2013-gennemgang offentliggjort i “Cochrane Database of Systematic Reviews”. Læger foreskriver undertiden en antiseizure medicin med en antidepressiv medicin til mennesker, der ikke oplever smertelindring med hver form for lægemiddel alene.

Andre terapier

Opioid smerte medicin såsom tramadol (Ultram) og oxycodon (Oxycontin) er undertiden foreskrevet, hvis andre medicin mislykkes. Oxycodon bærer imidlertid en risiko for afhængighed, og en juni 2014-gennemgang i “Cochrane Database of Systematic Reviews” fandt ikke, at det hjalp personer med diabetisk nerve smerte eller helvedesild. Nervesmerter forårsaget af nerveirritation – som i tilstande kaldet neuralgier – er undertiden behandlet ved at injicere det numbende medikament lidocain i vævet direkte omkring de berørte nerver. På samme måde injicerer læger undertiden lidokain sammen med medicin til at reducere betændelse for at behandle rygsmerter forårsaget af en hernieret disk, der komprimerer en nerve. En undersøgelse fra juli 2008 i “Cochrane Database of Systematic Reviews” fandt imidlertid ikke noget bevis for, at patienten kunne få en smerte ved denne behandling.