Klump under huden, når du træner

Klumper under huden er normalt harmløse, men kan i nogle tilfælde være forårsaget af noget mere alvorligt, såsom en tumor. Hvis du kun ser klumpen, når du udøver det, skyldes det ofte engorged vener, en cyste eller en hernieret muskel. Hvis det er smertefuldt, kan klumpen skyldes en knækket eller trang muskel. De fleste klumper kan ikke diagnosticeres ved blot at se på dem, så få en læge at kontrollere klumpen for at sikre, at det ikke er ondt.

Vener

Vene bærer de-iltet blod tilbage til lungerne og hjertet og har ventiler i dem for at stoppe blodet fra at samle og sikkerhedskopiere. Hvis ventilerne ikke virker ordentligt, kan blodet svømme, når blodgennemstrømningen er mere intens, hvilket sker, når du træner. Afhængig af placeringen af ​​venerne i kroppen kan du se venerne synligt forstørret, eller du kan bare se en klump under huden.

Cyster

Cyster er sække eller lommer af væv, der lukkes og fyldes med luft, væske, pus eller andet materiale, ifølge Medline Plus. Cyster på huden er forårsaget af infektion, tilstoppede kirtler eller som en beskyttende foranstaltning mod et fremmedlegeme indlejret i huden. Du må kun se cysten, når du træner, fordi den involverede bevægelse skifter kroppens position, hvilket gør cysten mere fremtrædende.

brok

Brok er resultatet af en tåre i bindevævet, der binder muskler, organer og tarm. Tågen skaber et hul og musklerne, tarmene eller andet vævspind gennem hullet, der skaber en klump. Selvom hernier sker hyppigst i underlivet, kan de ske overalt, især benene. Hernier kan ikke være mærkbar, før du træner på grund af det ekstra tryk på kroppen, som styrker vævet igennem og skaber klumpen.

Overvejelser

Hvis klumpen er smertefuld eller knust, kan du have en revet muskel eller ligament, der forårsager problemet. Hvis området tidligere har været skadet, kan arvæv forårsage klumpen, hvilket gøres mere mærkbar under træning på grund af øget blodgennemstrømning. Mange klumper er uskadelige, men i nogle tilfælde som en inficeret cyste eller en brokkelse, kan det være nødvendigt med kirurgi for at løse problemet. Uanset den mulige årsag, konsultere en læge til diagnose. Selvom du måske kun bemærker klumpen under træning, er det stadig muligt, at det er kræft eller på anden måde skadeligt.