Kalium i pinto bønner

Pinto bønner overholder ikke American dietetic Association’s liste over højt kaliumfoder. Imidlertid er pinto bønner og andre tørrede bælgfrugter stadig værdifulde kilder til kalium samt planteprotein og andre vigtige mineraler som zink og jern. Kaliumindholdet i pinto bønner kan variere afhængigt af din fremstillingsmetode. Tørre pinto bønner tilberedt hjemme indeholde mere kalium end den mere bekvemme, dåse sort.

Betydning

Mineraler som kalium er unikke næringsstoffer, der kun kan findes i jorden, ifølge Linus Pauling Institute. Planter absorberer mineraler fra jorden, når de vokser, og mineraler overføres til dig, når du spiser dem. Hvert mineral tjener et bestemt formål. Kalium hjælper dine nerver og muskler til at fungere normalt, siger Merck Manuals Online Medical Library. Kalium, der også klassificeres som elektrolyt, hjælper også din krop med at opretholde den rette balance af væsker.

Funktioner

Tørre fødevarer som pinto bønner samt lima bønner, linser og nyrebønner er en del af både kød- og bønne-gruppen og grøntsagsgruppen på den amerikanske Department of Agriculture’s Food Pyramid. National Institutes of Health eller NIH indikerer, at kalium er til stede i alle typer kød, fjerkræ og fisk, især laks, flundre, torsk og sardiner. Pinto bønner er et fremragende alternativ til vegetarer og veganer til at opfylde deres daglige kaliumbehov. Pinto bønner er også høje i kostfiber og folat, hvilket gør dem til et aktiv på din tallerken, selvom du er en kødædende. USDA anbefaler, at du forbruger flere portioner tørbønner eller ærter om ugen – mindst 3 kopper hver uge i en 2.000-kalorie-en-dag diæt.

Kalium og mere

En kop kogte, usaltede pinto bønner giver dig 746 mg kalium eller 21 procent af din daglige værdi eller DV, ifølge selvnæringsdata. Den samme mængde konserverede pinto bønner indeholder mindre kalium, med 583 mg eller 17 procent af din DV. For at give dig en ide om, hvordan næringsværdien falder under madlavning, indeholder en kop rå pinto bønner en forbløffende 2.689 mg kalium eller 77 procent af din DV. En kop kogte usaltede pintos giver dig 20 procent eller mere af din DV fra andre vigtige mineraler, herunder jern, magnesium, fosfor og mangan, og mere end 10 procent fra zink, kobber og selen. Imidlertid er pinto bønner rigeste i folat; 1 kop indeholder 294 mcg eller 74 procent af din DV.

Kaliumkrav

Dit passende indtagsniveau (AI) for kalium er baseret på Fødevare- og Ernæringsstyrelsen for Institut for Medicinens anbefalinger, der blev oprettet i 2004. Dit behov for kalium varierer afhængigt af alder og andre faktorer. Børn mellem 1 og 13 år kræver alt mellem 3000 og 4.500 mg kalium. Teenagere i alderen 14 til 18 år og voksne mænd og kvinder, herunder de gravide, har brug for 4.700 mg kalium dagligt. Pleje kvinder har brug for 5.100 mg kalium.

Alternativer

Hvis pinto bønner ikke er til din smag, er der en række kaliumrige fødevarer at vælge imellem. Lima bønner, et andet tørt legume, er en endnu bedre kaliumkilde. En kop kogte usaltede bønner indeholder 969 mg kalium eller 28 procent af din DV. Andre kaliumrige grøntsager omfatter artiskokker, rødbeder, brusselspirer, schweizisk chard, collardgrøntsager, okra, pastinakker, kartofler, søde kartofler, spinat og tomater.