Et pund vægttab svarer til reduceret tryk på knæ

Knæsmerter er et hyppigt problem, der fortsætter med at stige, når folk bliver ældre. En faktor der forbinder dette problem er vægt. Knæene støtter kroppen, når de står oprejst, og enhver vægt, du bærer, er uvæsentlig, som at være overvægtig, øger den belastning, dine knæ skal understøtte. Dette kan føre til langvarig knæsmerte og bruskdannelse, ifølge Mayo Clinic. Heldigvis kan små ændringer i vægt have betydelige virkninger på knæet, ifølge en undersøgelse foretaget af Dr. Stephen Messier, der fremgår af juli 2005 “Journal of Arthritis & Revmatism.”

Messiers undersøgelse konkluderede, at for hver 1 pund af vægttab, der opstod, var der en resulterende 4-lb. Reduktion i knæleddet eller knæetryk. Desuden blev det foreslået, at personer, der tabte 10 kg. Ville være underlagt i alt 48.000 mindre pund af pres for hver kilometer gik. Multiplicere denne ændring i arbejdsbyrden over en gennemsnitlig levetid, og du får en overbevisende sag for vægttab som en metode til at lindre knæsmerter hos personer, der er overvægtige eller overvægtige.

Der er mange fordele ved at tabe sig i form af knæhelse. Udenfor reduktionen i knæetryk vil der være en reduceret nedbrydning af brusk på grund af mindre friktion, der udøves af knoglerne på grund af højt tryk. En anden potentiel fordel er øget mobilitet og rækkevidde af bevægelse, fordi symptomer på smerte reduceres, da den samlede belastning lindres. Der er også potentiale for reduktion af smertestillende medicin, fordi den underliggende årsag til smerten korrigeres.

Et pund fedt indeholder ca. 3.500 kalorier af energi. At miste 1 kg fedt om ugen og få 4-lb. Fald på knæleddet, skal du have en energimangel på 500 kalorier om dagen. En energimangel betyder simpelthen, at du tager i færre kalorier, end du bruger. En kombination af kost og motion er den bedste tilgang til at nå dette 1 pund af vægttab pr. Uge.

Ikke alle knæsmerter skyldes overvægt. For eksempel kan personer, der har gigt eller forstyrret brusk i knæleddet, ikke se nogen fordel, mens andre kan reagere forskelligt og få en fordel uden at være 100 procent smertefri. Det er vigtigt at rådføre sig med din læge for at afgøre, om vægttab er et levedygtigt behandlingsvalg til dit knæsmerte.

Af tallene

Fordele

At miste et pund

Overvejelser