Appelsiner og kalium

Mange voksne forbruger ikke den anbefalede 4,7 g kalium om dagen, ifølge Ohio State Universitys Linus Pauling Institute. Kalium bruges af kroppen til kontraherende muskler og holder balance mellem vandet inde i og uden for cellerne og korrekt enzymfunktion. Du kan øge dit kaliumindhold ved at spise mad indeholdende dette næringsstof, frugt, grøntsager, kød og mælk. Appelsiner er en kilde til kalium.

Appelsiner er en god kaliumkilde, der giver 237 mg hver og en 6 oz. Servering af appelsinsaft giver 372 mg, ifølge Linus Pauling Institute. Dette er ca. 5 procent af de 4,7 g kalium pr. Dag anbefales til de fleste mennesker. Men atleter og mennesker, der bruger meget natrium, kan have brug for endnu mere kalium end dette, da atleter taber kalium gennem sved. Du bør forbruge lige mængder natrium og kalium, ifølge Colorado State University.

At få den anbefalede mængde kalium gennem din kost kan give en række sundhedsmæssige fordele, såsom at reducere højt blodtryk. En diæt rig på kalium kan også nedsætte din risiko for nyresten, osteoporose og slagtilfælde, ifølge Linus Pauling Institute, der bemærker at få kalium fra fødevarer, såsom appelsiner, foretrækker at tage kaliumtilskud.

Appelsiner kaliumindhold blegner i sammenligning med andre frugter. For eksempel indeholder en kop avocado, brødfrugter og figner hver 1.100 milligram kalium, og flere tørrede frugter – herunder abrikoser, datoer, pærer, rosiner, svesker og bananer – tilbyder også mere kalium pr. Kop end appelsiner.

Forarbejdede fødevarer indeholder normalt tilsat natrium, som kan påvirke dit natrium til kaliumforhold, så prøv at spise færre af disse fødevarer, mens du spiser mere kaliumrige frugter og grøntsager for at sænke blodtrykket, anbefaler Colorado State University. Mange med højt blodtryk følger diætmetoderne for at stoppe hypertension eller DASH diæt, anbefalet af American Heart Association. DASH-kosten lægger vægt på at spise masser af frugt og grøntsager og minimere saltindtag. Kalium kan også hjælpe kroppen med at slippe af med mere natrium, samt at afbalancere dit natriumindtag.

Appelsiner som kaliumkilde

Potentielle sundhedsydelser

Sammenligning med andre frugter

anbefalinger