Naturlig måde at detox dit system uden kosttilskud

Mange afvænningsprogrammer ordinerer urter og andre kosttilskud for at forbedre din krops evne til at rydde sig af toksiner og urenheder. Intet videnskabeligt bevis har vist, at du har brug for disse tilskud til at hjælpe dig med at rense din lever, nyrer og lymfesystem. Du kan opleve fordelene ved afgiftning ved blot at følge en diæt, der understreger visse fødevarer, eliminerer andre og begrænser din eksponering for stress og menneskeskabte kemikalier.

Sæt stille tid til din detox. Reserver en dag eller et par uger, hvor du har begrænsede arbejds- og sociale forpligtelser. Planlæg at bruge det meste af din tid derhjemme eller i et andet stressfrit miljø.

Stop forbrugende koffein, raffineret sukker og mel, alkohol og mættet fedt. Ryd din pantry og fryser af forarbejdede fødevarer. Disse fødevarer er normalt dem med mere end tre ingredienser på etiketten.

Spis en kost, der hovedsagelig består af frugt og grøntsager. Vælg organisk når det er muligt for at begrænse din eksponering for pesticider. Gå så hurtigt som muligt for råpræparater for at holde fiber og næringsstoffer intakt. Eksperterne på Gaiams naturlige helbredende hjemmeside anbefaler rødder, radiser, artiskokker, kål, broccoli og tang som gode afgiftningsmidler.

Vælg proteiner lavt i mættet fedt. Fokus på skinless fjerkræ, magert oksekød og fisk. Vælg mindre arter af fisk, som tilapia og ørred, for at undgå kviksølvindtagelse. Begræns oksekød til kun et par måltider om ugen. Brug små mængder olivenolie til at tilberede proteinerne og forbedre deres smag med hvidløg, ingefær og krydderier, som anbefalet af Marcelle Pick, forfatter af “The Core Balance Diet.” Disse aromaer tilbyder antioxidanter og forbedrer afgiftning. Undgå skaldyr og svinekød, som kan forårsage betændelse hos følsomme individer.

Drik ca. 2 kortere vand om dagen og begrænse natriumindtaget. Skær sojasovs, fiskesauce og krydderier som ketchup, sennep og mayonnaise. Disse elimineringer hjælper med at reducere opblødning og vandretention.

Forbruge brun ris eller quinoa til dine kornmuligheder. Begge tilbyder fiber, der hjælper med at stimulere fordøjelsen, B-vitaminer for at øge energi og fordøjes let.

Udskift dine regelmæssige rengørings- og skønhedsprodukter med naturlige versioner. Brug bagepulver til at skrubbe pander og eddike for at rense dine bordplader, spejle og vinduer. Køb vaskemidler, desinfektionsmidler og andre rengøringsmidler, der bruger stoffer som te-træolie, citrus og lavendel. Udskift navnemærke sæbe, makeup, lotion og shampoo, og brug versioner, der ikke indeholder konserveringsmidler og kemikalier.