Lav-carb veganske morgenmad ideer

Bare fordi du ikke spiser kød, betyder det ikke, at du ikke kan følge en low-carb diæt. Faktisk fandt en undersøgelse fra 2009, der blev offentliggjort i Archives of Internal Medicine, at en lav-carb vegetarisk kost hjalp en gruppe overvægtige mænd og kvinder tabe sig. Den sværeste del kan komme op med hvad man skal spise, især til morgenmad. Ved hjælp af veganske kilder til protein som tofu, seitan og tempeh, sammen med lav-carb veggies, kan du oprette en række velsmagende muligheder.

Tofu er et alsidigt protein, der påtager sig smagen af ​​det, du koger det med, og det har kun 1 gram netto kulhydrat pr. 1/2-kops servering. “Netto” kulhydrater – beregnet ved at trække gram fiber fra det samlede carb gram – bruges af mange populære lav-carb diæter til at tælle carbs. Skift tofu til en morgenmad scramble uden at påvirke carb tæller ved at blande smuldret fast tofu med Gurkemeje, næringsgær, spidskommen, salt og peber og koge over medium varme på komfuret. Mens du laver madlavning, tilføj en række lav-carb veggies for at skabe forskellige smag og teksturer. Overvej 2 spiseskefulde hakkede røde løg og 1/2 kop hakkede røde paprika for at tilføje 5 gram netcarbs. Eller rør 1 kop rå spinat og 1/2 kop skiverne svampe til 1 gram netto kulhydrat.

Hvis tiden er et problem for dig ved morgenmaden, kan du lave en velsmagende low-carb smoothie til at tage med dig. Bland 1/2 kop tofu med 1 kop usødet mandelmælk, en halv avocado, 1 spsk usødet kakao og en pakke karbonfri kunstig sødemiddel til en drink med 4 gram netcarbs. Eller 1 kop mandelmælk blandet med 1/4 kop ricottaost, 1 tsk kanel, 1 tsk vaniljeekstrakt og is gør en lækker kanelbehandler med 3 gram netto carbs. Til en mindre sød smoothie blandes 1 Kop usødet sojamelk med 1 kop råkål, 1/2 kop skiveskum og 1/4 kop friske blåbær til et morgenmadsmåltid i et glas med 9 gram netcarbs.

Tempeh laver også et godt protein med lavtcarbon morgenmad med 3 gram netto kulhydrater pr. 3 ounce servering. Dens faste struktur og smag gør det til et perfekt valg til en morgenmadswich. Kog skiver af tempeh i en gryde med olivenolie og smag med tamari og æblecidereddike, og tjen så pakket ind i et salatblad og toppet med skiver tomat og avocado. Dette morgenmadsmåltid har 5 gram kulhydrater. Hvis du har kulhydraterne, skal du servere i en lav-carb pita med 5 gram netto carbs, i stedet for et salatblad. En lav-carb-tempeh hash laver også en velsmagende vegansk morgenmad. Dice 1/2 kop tempeh og saute med 1/2 kop ternede rober, 1 kop rå spinat og 2 spiseskefulde hvidløg i olivenolie sammen med smag af tamari, gurkemeje og spidskommen til en morgenmad med ca. 6 Gram netto kulhydrater.

Seitan har en kødagtig tekstur og bruges som regel i salte middagsgryder og stirfries, som også kan gøre et godt alternativ til din sædvanlige morgenmad. Steg 1/3 kop seitan med 2 kopper friske grønne bønner, hvidløg og sojasovs til en morgenmad indeholdende 9 gram nettocarbs. Eller lav en lækker gryderet med seitan, løg, rodfrugter, svampe, rosmarin, timian, salvie, miso og vand kogt i en stor gryde på komfuret, indtil grøntsagerne er bløde. Afhængig af delstørrelse og mængden af ​​veggies vs seitan har denne gryderet ca. 8 gram netto kulhydrater pr. Portion.

Veganæg

Low-Carb Smoothies

Morgenmad med Tempeh

Ikke-traditionel morgenmad med Seitan