Sesamolie til nasal tørhed

Folk har brugt sesamolie som et middel til nasal tørhed siden oldtiden. For eksempel anbefaler ayurveda, det traditionelle medicinske system i Indien, sesamolie til dette formål. Moderne forskning støtter også at bruge sesamolie til nasal tørhed. Det er en helt naturlig måde at lindre et problem på, der kan forårsage mærkbar irritation.

Sesamolie

Sesamolie – som det kan være tydeligt – stammer fra sesamfrø. Det tilføjer nutty smag og duft til måltider, når de bruges i madlavning og i salater, og det er en almindelig tilføjelse til asiatiske fødevarer. Sesamolie er også nyttig til at kombinere med æterisk olie til massage. Æteriske olier er for stærke til at bruge uden at fortynde dem først med en bærerolie, såsom sesam.

Næsetørhed

Næse tørhed kan udvikle sig på grund af tørt vejr og tørre forhold i bygninger. Det sker f.eks. Om vinteren, når udendørsluften er lav i luftfugtighed, og den indvendige luft bliver endnu tørre ved varme fra ovne og brændeovne. Næse tørhed kan også forekomme med en bredere gruppe af symptomer defineret som rhinitis eller betændelse i næseslimhinden. Andre symptomer på denne tilstand omfatter overbelastning, løbende næse, postnasal dryp, hoste og nysen.

Næsevanding

Vanding af næsepassagerne med en saltopløsning er sikker og effektiv til at nedsætte næsetørhed, ifølge en artikel offentliggjort i “Allergi, Astma og Klinisk Immunologi” i 2010. Teknikken hjælper også med at fjerne tykt slim. Den grundlæggende proces indebærer at hælde en strøm af varm saltvandsløsning ind i en nasal passage og tillader det at strømme ud i den anden nasale passage. Kommercielle løsninger er tilgængelige, og du kan også simpelthen bruge en smule salt opløst i vand. Saltvandsprayer er også tilgængelige. En undersøgelse fra 2001 viste imidlertid, at sesamolie-næsevandet fungerer endnu bedre.

Saline Solution Vs. Sesamolie

Forfatterne af 2001-undersøgelsen, som blev offentliggjort i “Archives of Otolaryngology,” sammenlignede effektiviteten af ​​saltvand og ren sesamolie for at lindre nasal tørhed. Saltvandsløsningen var en isotonisk natriumchloridopløsning, som har den samme saltkoncentration som normale kropsceller gør. Udendørsmiljøet var et klima med lav luftfugtighed i Sverige. Ren sesamolie viste sig væsentligt bedre ved at lindre næsetørhed end saltvandsløsningen. Sesamolie havde også bedre resultater til forbedring af næsestop.