Natriumlaurylsulfat og hårtab

Det meste af tiden er hårtab en gradvis proces, der opstår på grund af genetik. Genetik er imidlertid normalt ikke at bebrejde, når hårtab opstår pludselig eller udvikler sig hurtigt. Denne type hårtab forekommer oftest på grund af stress, en medicinsk tilstand eller endda noget så simpelt som overdreven shampooing. Hvis hårtab skyldes overdreven shampooing, Healthy-Communications.com, et websted dedikeret til sunde alternativer og sikkerhedsbevidste produktoplysninger, siger den skyldige kunne være en fælles vaskemiddel ingrediens kaldet natriumlauryl sulfat.

Identifikation

Natriumlaurylsulfat, også kaldet SLS, er et kemikalie kaldet et overfladeaktivt stof, eller mere almindeligt et vaske- og rengøringsmiddel. Derudover har SLS emulgerende egenskaber, som gør det muligt at binde med snavs og olie i dit hår og skumdannende egenskaber, der skaber skum. Shampoo-producenter bruger generelt SLS som vaskemiddelbestanddel i shampoo, fordi ifølge PersonalHealthFacts.com er det billigt, lammer godt og med tilsat salt kan blive tyk.

Betydning

SLS er et hårdt rengøringsmiddel. Som sådan kan du ofte finde det som en ingrediens, ikke kun i personlig plejeprodukter som kropsvask og shampoo, men også i kommercielle rengøringsmidler og affedtningsmidler. Fordi SLS er så irriterende for huden, bruger forskere og kosmetiske producenter det ofte som kontrolstof ved testning af potentielle produktingredienser. Ifølge en rapport offentliggjort i “Journal of the American College of Toxicology”, skønt potentialet for hudirritation stiger i direkte relation til, hvor meget SLS er i det produkt, du bruger, vil enhver koncentration over 2 procent forårsage en vis hudirritation .

effekter

Forkert brug af shampoo indeholdende SLS kan føre til hårtab, ifølge National Toxic Encephalopathy Foundation. Ifølge NTEF kan hårtab være resultatet af dårlig skylning, der efterlader SLS-aflejringer i dine hårsække. Disse aflejringer trænger ind i din hovedbund og korroderer hårsækkenet og forårsager hårtab. MaximumHair.com rapporterer, at SLS også påvirker graden af ​​ny hårvækst, som forekommer med en hastighed på otte gange langsommere end normalt. Derudover rapporterer Personlige Helsefakta, at NaCl, saltet, der anvendes som fortykningsmiddel, tørrer til dit hår, og ved at øge muligheden for brud, bidrager også til hårtab.

Forebyggelse / Solution

Omhyggelig og grundig skylning er afgørende for at sikre, at ingen shampoo forbliver i dit hår. En anden måde at forhindre hårtab på er at stoppe med at bruge shampoo, der indeholder SLS eller alternativt mellem en shampoo, der indeholder SLS og en, der bruger en anden vaskemiddelbestanddel. Ifølge HairLossJunction.com er natriumlaurethsulfat en sikrere, mindre irriterende vaskemiddelbestanddel.

Misforståelser

Oplysninger, du måtte læse vedrørende SLS som et potentielt kræftfremkaldende middel, er ifølge NTEF falsk. NTEF rapporterer, at Cosmetic Ingredient Review, et uafhængigt bedømmelsesudvalg bestående af industrieksperter, udførte en grundig undersøgelse, inden de offentliggjorde en udtalelse, der bestred denne påstand.