Lavt indhold af urinsyre i blodet

Lavt urinsyreindhold påvirker kun 0,5 procent af den normale befolkning hvert år, ifølge UpToDate. Uronsyre er et kemisk naturligt produceret og udskilt af din krop. Mens højt blodindhold af urinsyre er almindelige og kan resultere i gigtsymptomer, udvikler ualmindeligt lave urinsyre niveauer sjældent og er normalt tegn på en anden underliggende sundhedstilstand. Din læge kan kontrollere mængden af ​​urinsyre i din krop ved at udføre en simpel blodprøve. Hvis du har spørgsmål eller bekymringer vedrørende dine blodniveauer af urinsyre, skal du søge ekstra pleje fra din læge.

Friske, normale blodniveauer af urinsyre varierer mellem 3 og 7 mg / dL, ifølge MedlinePlus Medical Encyclopedia. Hvis dit urinsyreblodniveau falder under dette interval, kan du have hypuricæmi – det medicinske udtryk bruges til at beskrive usædvanligt lave blodniveauer af urinsyre.

Fælles årsager til lavere-end-normale urinsyre niveauer omfatter Wilsons sygdom – en sygdom, hvor kobber abnormt ophobes i dine vitale organer og Fanconi syndrom – en tilstand, hvor dine nyrer tillader visse affaldsprodukter at blive reabsorberet af din blodbane snarere End at passere ind i din urin og ud af din krop. Hvis dine kropsvæsker ikke indeholder tilstrækkeligt salt på grund af en tilstand kaldet syndromet for uhensigtsmæssigt antidiuretisk hormonsekretion eller SIADH, kan mængden af ​​urinsyre i dit blod også være usædvanligt lav. Desuden indtager en diæt lav i purin – et stof din krop naturligvis konverterer til urinsyre – kan også resultere i hypouricemia.

Den type symptomer, du kan opleve på grund af lavt indhold af urinsyre, kan variere afhængigt af årsagen til din tilstand. Ofte forårsager lave urinsyre-niveauer ikke mærkbare symptomer. Hvis du har et lavt urinsyre niveau som følge af Fanconi syndrom, kan du udvikle knoglesmerter eller føle dig usædvanligt svag. Du kan også udskille usædvanligt store mængder urin, hvilket kan øge risikoen for at blive dehydreret. Folk, der har lavt urinsyre på grund af Wilsons sygdom, kan udvikle kropssmerter, nedsat appetit, depression, træthed, hævelse af lemmerne, rystelser eller vanskeligheder med at gå, sluge eller tale.

Din læge er den eneste person, der er kvalificeret til at anbefale en bestemt behandling for at øge dit urinsyre niveau. Lidt lave urinsyre niveauer er normalt ikke en grund til bekymring. I visse tilfælde kan du simpelthen øge mængden af ​​purin du forbruger som en del af din regelmæssige kost, og stabilisere dit blodindhold af urinsyre. Alternativt kan din læge ordinere medicin, der specifikt behandler årsagen til dit lave urinsyre niveau.

Definition

Årsager

Potentielle symptomer

Tilgængelig behandling